Jurnalul.ro Ştiri Externe Celebrităţi de la Hollywood au adus un ultim omagiu lui Hugh Hefner

Celebrităţi de la Hollywood au adus un ultim omagiu lui Hugh Hefner

Celebrităţile din industria de divertisment de la Hollywood i-au adus joi un ultim omagiu lui Hugh Hefner, celebrul fondator al revistei pentru bărbaţi Playboy, care a murit miercuri la vârsta de 91 de ani, relatează DPA. 

Hugh Hefner, un mogul al industriei mass-media, era o prezenţă constantă la Los Angeles şi organiza adeseori petreceri impresionante în reşedinţa sa - Conacul Playboy -, unde trăia înconjurat de numeroase tinere atrăgătoare (celebrii "iepuraşi Playboy") şi la care participau multe staruri de la Hollywood. 

Revista Playboy, al cărei prim număr a apărut în decembrie 1953 şi a inclus un pictorial cu Marilyn Monroe, a contribuit la lansarea carierelor multor femei devenite ulterior celebre. 

Paris Hilton, care a apărut pe coperta Playboy după cinci decenii de la numărul inaugural, a publicat pe reţeaua de socializare Instagram o fotografie ce o prezintă în timp ce purta un costum roz de iepuraş Playboy, stând alături de Hugh Hefner. "A fost o legendă, un inovator, un geniu, un om unic şi cu o inimă de aur", a scris Paris Hilton în mesajul care însoţeşte acea imagine. 

Kim Kardashian West, care a pozat pentru Playboy în anul 2007, s-a declarat "onorată să facă parte din echipa Playboy" şi a spus că Hugh Hefner a fost "o legendă". 

Jenny McCarthy, o actriţă a cărei carieră a început pozând nud pentru revista Playboy, fiind numită în 1994 Playmate of the Year, a publicat un mesaj pe Twitter: "Mulţumesc că ai fost un revoluţionar şi că ai schimbat vieţile atât de multor oameni, în special a mea. Sper că te-am făcut mândru de mine". 

Hugh Hefner a murit miercuri seară din cauze naturale în reşedinţa lui, înconjurat de membrii familiei sale, a precizat compania Playboy. 

A înfiinţat o revistă pentru adulţi într-o Americă profund conservatoare în 1953 cu un buget propriu de doar 600 de dolari şi un împrumut bancar de 8.000 de dolari. 

Fotografiile nud au reprezentat nucleul central al revistei, însă Playboy a devenit o publicaţie cunoscută şi pentru interviurile sale cu diverse personalităţi, precum Arthur C. Clarke şi Martin Luther King Jr., şi mai ales cu o serie de scriitori de renume mondial, precum Gabriel Garcia Marquez, Haruki Murakami şi Margaret Atwood. 

În pofida acestor preocupări sociale şi literare, atitudinea faţă de sex, francă şi extrem de deschisă, a revistei a reuşit să o diferenţieze şi să o transforme într-un fenomen la scală globală. 

Hugh Hefner a devenit, potrivit Los Angeles Times, "naşul a trei generaţii de bărbaţi americani", pledând împotriva ipocriziei sexuale şi promovând în acelaşi timp o extravaganţă sexuală care era imposibil de atins pentru cei mai mulţi dintre milioanele de cititori ai revistei Playboy. 

Purtând mereu un halat şi având la braţ o tânără seducătoare în "uniforma" iepuraşilor Playboy, magnatul american a personificat o imagine "glamour" şi "libertin-degajată", centrată pe revista sa şi pe Conacul Playboy. Hugh Hefner a pretins că pe parcursul vieţii sale de adult a întreţinut raporturi sexuale cu peste 1.000 de femei. 

Nancy Sinatra, al cărei tată, legendarul cântăreţ Frank Sinatra, a fost intervievat în Playboy, a pozat pentru această revistă în 1995. "Unul dintre cei mai amabili oameni pe care i-am cunoscut. Dumnezeu să te aibă în pază, Hugh Hefner", a scris ea pe Twitter. 

În ciuda unui stil de viaţă hedonist, Hugh Hefner a fost un susţinător al unor cauze foarte serioase, precum integrarea, iubirea interrasială şi libertatea de exprimare. 

Jesse Jackson, un activist american pentru drepturi civile şi preot baptist, a lăudat implicarea sa în aceste cauze. "Hugh Hefner a fost un susţinător puternic al mişcării pentru drepturi civile. Nu îl vom uita niciodată. Odihnească-se în pace", a scris pastorul american pe Twitter. 

Revista şi imperiul Playboy au avut un succes uriaş în anii lor de glorie: 22 de cluburi Playboy au fost deschise în Statele Unite în anii 1960 şi alte câteva zeci în diverse ţări ale lumii. 

Până în anii 1970, revista Playboy, mizând pe pictorialul din centrul ei, sfaturile despre relaţiile dintre bărbaţi şi femei, interviurile cu personalităţi şi articolele despre evenimente de actualitate, avea un tiraj de aproximativ 7 milioane de exemplare. 

Scriitori de renume, precum Saul Bellow, Woody Allen, PG Wodehouse, Kingsley Amis, Roald Dahl, Norman Mailer, John Updike şi James Mitchener au scris editoriale pentru revista Playboy. 

Hugh Hefner a explicat succesul revistei sale într-un mesaj transmis colaboratorilor cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a publicaţiei: "Playboy nu a fost niciodată cea mai explicită revistă, întrucât nu ne-am gândit niciodată la ea ca la o revistă sexuală. Este o revistă de lifestyle. Însă am fost pe piaţă chiar la început, susţinând cauza libertăţii sexuale personale. Şi eu consider că noi trăim acum cu toţii într-o lume Playboy". 

În cele din urmă, revista a fost eclipsată de schimbarea moravurilor şi de descoperirile tehnologice, pe care Hefner însuşi le-a ajutat să apară. 

Ultimul club Playboy a fost închis în 1986. 

Apariţia internetului a deschis noi oportunităţi în privinţa conţinuturilor erotice. Până în 2015, când pornografia online era deja foarte uşor de obţinut, atrăgând de partea sa cititorii revistei, tirajul acesteia a scăzut la doar 800.000 de numere, iar managerii publicaţiei au anunţat că aceasta nu va mai publica pictoriale nud - o decizie care a fost ulterior inversată. 

Hugh Hefner a fost căsătorit de trei ori - cu Mildred Williams, între anii 1949 şi 1959, cu Kimberley Conrad, între anii 1989 şi 2010, şi cu Crystal Harris, începând din 2012. Magnatul american a avut multe alte relaţii de concubinaj şi lasă în urma lui patru copii: Christie, David, Marston şi Cooper. Cooper Hefner este directorul de creaţie al companiei Playboy.

AGERPRES

Subiecte în articol: hugh hefner Hollywood playboy
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri