Jurnalul.ro Ştiri Externe China condamnă zborul unui avion militar american deasupra Strâmtorii Taiwan

China condamnă zborul unui avion militar american deasupra Strâmtorii Taiwan

de Redacția Jurnalul    |   

Avioane militare chineze au monitorizat, joi, zborul unei aeronave de recunoaştere americane pe deasupra Strâmtorii Taiwan, în a treia zi a exerciţiilor militare desfăşurate de Beijing la sud de insula considerată teritoriu sub suveranitate chineză

Flota a VII-a a SUA a anunţat că un avion de recunoaştere de tip P-8A Poseidon, utilizat inclusiv pentru misiuni antisubmarin, a efectuat un zbor în spaţiul internaţional.

"Prin efectuarea de operaţiuni deasupra Strâmtorii Taiwan, în conformitate cu legislaţia internaţională, Statele Unite susţin drepturile tuturor ţărilor în materie de libertate de navigaţie", a transmis Flota a VII-a a SUA, conform agenţiei Reuters.

Însă armata chineză a catalogat zborul avionului american ca fiind o "extravaganţă publică", subliniind că aeronave militare chineze au monitorizat situaţia.

Ministerul Apărării de la Taipei a comunicat că armata chineză a continuat, în a treia zi, exerciţiile aeriene şi navale la sud de Taiwan, fiind depistate 26 de avioane de vânătoare chineze de tip J-16 şi Su-30, inclusiv unele care au urmărit aeronava americană.

Armata chineză a intensificat, în ultimii ani, exerciţiile militare în apropierea Taiwanului. Adminstraţia de la Beijing a avertizat că, în caz de necesitate, va interveni pentru a realiza cu forţa reunificarea cu Taiwanul.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: China sua Taiwan
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri