Jurnalul.ro Ştiri Vremea De unde a venit ciclonul Boris, care a afectat România seara trecută

De unde a venit ciclonul Boris, care a afectat România seara trecută

de Redacția Jurnalul    |   

Ciclonul Boris, care a provocat deja distrugeri în vestul Europei, a afectat noaptea trecută și România. Fenomenul meteo a adus o schimbare bruscă a vremii, cu temperaturi scăzute, precipitații abundente și vânturi puternice.

Meteorologii au anunțat în majoritatea regiunilor țării, ploi abundente și vânt puternic, iar în zonele montane, inclusiv în Carpați,  ninsori și viscol, scrie spynews.ro

Ce este ciclonul Boris

Ciclonul Boris este cunoscut de meteorologii din Europa, căci acesta a făcut dezastru și în alte țări. S-a format în nordul Italiei și se extinde cu rapiditate în celelalte zone din Europa, inclusiv România. Locuitorii din Galați au simțit pe pielea lor efectele ciclonului Boris, în urmă cu o noapte.

În cele mai multe localități din Galați străzile au fost scufundate sub apă, iar locuitorii au avut nevoie urgentă de ajutor. Până la această oră s-au înregistrat patru decese, toate în Galați. Echipele de salvare au intervenit de urgență, pentru a evacua persoanele aflate în pericol, din cauza inundațiilor.

În cele mai înalte zone ale României, pe crestele montane, au fost anunțate lapoviță și ninsori, deși ne aflăm doar la jumătatea lunii septembrie. Efectele acestui ciclon au fost devastatoare în România și se așteaptă ca bilanțul morților să crească.

Ce țări au fost afectate de ciclonul Boris

Ciclonul Boris a început din Italia și s-a extins în Europa Centrală. Au fost afectate țări precum Polonia, Austria sau Slovenia. Temperaturile au scăzut semnificativ și acolo, iar în munți a început să ningă, stratul de zăpadă ajungând până la peste 30 centimetri.

Autoritățile din Polonia se tem de cantitățile de apă care s-ar putea să se înregistreze curând. Se pregătesc de un nou val de inundații, pe care speră să reușească să îl gestioneze cu succes.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri