Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu: 28 de școli vor funcționa după program pilot în noul an școlar

Cîmpeanu: 28 de școli vor funcționa după program pilot în noul an școlar

Ministerul Educației anunță că se continuă transformarea sistemică a educației din România și se acordă statut de „școală-pilot” unui număr de 28 de unități de învățământ din țară, în anul școlar 2022 - 2023.

Sorin Cîmpeanu spune a semnat ordinele de ministru prin care se acordă statutul de școală-pilot, începând cu anul școlar 2022-2023, unui număr de 28 de unități de învățământ din întreaga țară.

„Pe lângă extinderea pilotării începute anul trecut de către Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, care s-a dovedit un real succes, va continua pilotarea modelului de predare-învățare în sistem blended learning: cu sprijinul Societății pentru Excelență și Performanță în Educație, în 12 școli gimnaziale din mediul rural, la disciplina Informatică și TIC, un specialist din domeniul informaticii va preda online, alături de profesorul titular de curs, conținuturile din programă care acoperă componenta de informatică. În plus, 13 unități de învățământ se va pilota organizarea modulară a orarului. De o importanță aparte, din perspectiva reformei propuse de Proiectul România Educată și din perspectiva noului cadru legislativ, este pilotarea, în învățământul profesional dual, a unui model curricular nou, în care învățarea la locul de muncă, la agenți economici, va reprezenta 50% din numărul total de ore de teorie și practică”, sppune Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației mai spune că Ministerul Educației va continua pilotarea înregistrării situației școlare exclusiv în catalog electronic într-un număr de 742 de unități de învățământ care au decis să renunțe la catalogul clasic, în format fizic.

„Prin lărgirea rețelei de școli-pilot, Ministerul Educației continuă procesul de transformare profundă a educației din țara noastră. Pentru a sprijini acest proces, în Planul Național de Redresare și Reziliență este prevăzut un apel ce va fi lansat în toamna acestui an și prin care se va asigura finanțarea cu 12 milioane de euro a 60 de proiecte de pilotare în următorii ani, finanțare care să permită inclusiv testarea unor modele noi de management al resurselor umane”, a mai spus Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, miza în Educație nu este de a face „un pic altceva, un pic altfel sau la fel ca până acum”.

„Miza noastră strategică este de a face altfel, altceva. Adică școală de secol XXI pentru România de secol XXI pe care ne-o dorim toți”, potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: sorin cimpeanu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri