Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cinci delicatese culinare românești se clasează în Top 50 cele mai bune ciorbe din lume

Cinci delicatese culinare românești se clasează în Top 50 cele mai bune ciorbe din lume

de Redacția Jurnalul    |   

Potrivit celui mai recent top gastronomic realizat de Taseatals, cinci feluri de ciorbă românească se evidențiază la nivel mondial, captivând gusturile gurmanzilor din întreaga lume. Mai mult decât o simplă mâncare, ciorba este considerată aproape sfântă de către români, iar o porție generoasă este aproape un ritual obligatoriu la prânz.

În topul celor mai bune ciorbe din lume se află ciorba rădăuțeană, un preparat 100% românesc, creat cu dragoste de o gospodină din Moldova pentru soțul ei. Cu mândrie, această rețetă inovatoare ocupă locul 4 în clasamentul global al celor mai bune ciorbe din lume, evidențiind bogăția aromei și măiestria culinară a României.

Următoarele poziții sunt ocupate de alte delicatese locale, cu supa de pui cu tăieței urcând pe locul 13, ciorba de perișoare pe locul 19, și ciorba de văcuță ocupând un onorabil loc 21. Tradiționala ciorbă de pui se clasează pe poziția 35, în timp ce borșul de miel se remarcă pe locul 43 în topul mondial al gusturilor autentice.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri