Jurnalul.ro Timp liber Hobby Cine a inventat aparatele de tip slot și cum au evoluat ele în cei peste 130 de ani de existență

Cine a inventat aparatele de tip slot și cum au evoluat ele în cei peste 130 de ani de existență

Jocurile de tip slot machine sunt dintre cele mai populare la cazinouri, iar istoria lor începe în urmă cu mai bine de 130 de ani.

 

Primul aparat de sloturi clasic a fost inventat de americanul Charles Fey, în anul 1887. Pe atunci, aparatul conținea 3 role și avea doar 5 simboluri. În acele momente, jackpot-ul era de doar 50 de cenți. Câștigurile aparatului denumit Liberty Bell erau oferite instant, fapt ce i-a creat o popularitate ridicată.

 

Un aparat ceva mai dezvoltat a fost creat de compania Sitmann & Pitt din Brooklyn, în anul 1891. Acesta utiliza 5 role și avea 50 de cărți, fiind inspirate din jocul de poker. Aparatul a devenit popular în multe baruri din New York, în care fiecare participant trebuia să introducă o monedă de 5 cenți, trăgea de manetă și rolele se învârteau.

 

Acest aparat nu oferea direct plata câștigurilor, dar chiar și așa interesul a fost ridicat. A contat și faptul că printre premii se regăseau bere gratis, țigări sau diverse băuturi. Pe măsură ce timpul a trecut, proprietarii barurilor nu mai erau însă mulțumiți cu premiile pe care le ofereau, astfel că au decis să-i răsplătească pe câștigători cu pachete de gumă de mestecat.

 

Un pas important s-a făcut după ce în aparate au fost introduse și simboluri caracteristice jocurilor moderne, cum sunt și cele de la Casa Pariurilor Casino: diamante, cireșe, potcoave și clopoței. Cireșele și diamantele sunt și astăzi simboluri cheie într-o mulțime de sloturi clasice și multe dintre ele pot fi găsite la această adresă.

 

Ideea strălucitoare de a introduce fructele ca simboluri în aceste jocuri i-a venit lui Herbert Mills din Chicago, undeva la începutul secolului al XX-lea. Din acel moment, sloturile au devenit și mai populare și compania sa a vândut aproximativ 30.000 de aparate. În acele vremuri, aparatele erau destul de zgomotoase, dar totul s-a rezolvat prin introducerea unei funcții care se numea "Bell Silentious".

 

O companie din Chicago a creat aparatele înalte

 

După anul 1940, o companie din Chicago, denumită Bally, a reușit să revoluționeze piața sloturilor și a inventat un aparat mai înalt, care nu mai necesita să fie prins în suporți. În plus, acesta avea și funcții speciale pentru acele vremuri, precum lumini și posibilitatea de a alege rolele pe care jucătorul dorea să le rotească.

 

În aceste condiții, interesul a devenit tot mai mare și pe piață au apărut și mai multe companii între care concurența a fost acerbă. Pe lângă Bally Manufacturing, companii importante din acele vremuri au mai fost Mills Novelty Company, Jennings & Company și Caille Bros.

 

Las Vegas, raiul sloturilor

 

Un progres și mai mare s-a înregistrat pe măsură ce cazinourile impozante din Las Vegas au devenit tot mai populare. Aparatele au devenit tot mai spectaculoase și mai atractive, având tematică diferită. Iar aparatul denumit "High Hand" a îmbunătățit și mai mult experiența utilizatorilor, care a devenit atât facilă cât și distractivă. Aceste aparate puteau stoca monede, iar plățile erau automatizate. În plus, jocurile includeau muzică și lumini și erau în centrul atenției.

 

De asemenea, în anul 1970 a apărut primul slot video, o altă mutare revoluționară pe această piață. El a fost inventat de compania Fortune Coin Company și avea un ecran cu o diagonală de 48 de centimetri și un tablou în totalitate electronic. După ce a fost testat cu atenție, aparatul a fost vândut companiei IGT.

 

Apoi, după anul 1990, popularitatea a devenit și mai mare, deoarece aparatele erau cu adevărat sofisticate. Iar anul 1997 a însemnat o bornă la fel de importantă, deoarece un slot video denumit Reel'Em a fost primul care a oferit runde gratuite.

 

La popularitatea sloturilor a contribuit însă extraordinar de mult și apariția cazinourilor online, locul în care sunt accesate de o mulțime de oameni din întreaga lume.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri