Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu, la Galați: Dislocăm alimente, pături, containere pentru casele distruse

Ciolacu, la Galați: Dislocăm alimente, pături, containere pentru casele distruse

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul Marcel Ciolacu a spus, sâmbătă, în zonele inundate din Galați, că s-a decis dislocarea de urgență de alimente, pături, containere pentru cei care au casele distruse de inundații. În zonă vor fi amplasate și două tabere, iar mai multe persoane rămase fără locuințe vor putea sta în școală.

Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu miniștrii Apărării, de Interne și Mediului sunt la Slobozia Conachi, localitate din Galați grav afectată de inundații.

Premierul a spus că a avut loc o celulă de criză la Consiliul Județan Galați, unde s-au luat mai multe decizii.

„Prioritatea este salvarea de vieți omenești. În acest moment avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid, au venit și cu elicopterele de la Situații de Urgență, MAI este pregătit pentru price intervenție. Mai mult, în zonele sinistrate, unde s-au rupt legăturile și nu se poate ajunge, Ministerul Apărării se implică direct, sub o coordonare a Situațiilor de Urgență. În acest moment am hotărât dislocare - și este în votul interministerial - tot ce înseamnă alimente, pături, containere de dormit pentru casele distruse. Domnul ministru de Interne, împreună cu domnul Raed Arafat au venit și cu Jandarmeria. Vor amplasa două tabere apropiate zonelor sinistrate pentru cazuri de urgență. Domnul primar deja s-a gospodărit cu locuri în școală”, a spus Marcel Ciolacu, la Slobozia Conachi.

Ciolacu a mai spus că se va interveni de urgență imediat ce apele se vor retrage

„Avem tot desfășurătorul făcut. Va fi prin CJ, vom face ședința de guvern imediat ce va fi nevoie să dislocăm sumele din fondul de rezervă. Nu are nimeni o estimare a pagubelor în acest moment. (...) Mai avem o alertă și la Vaslui. Tot drumul s-a vorbit și cu președintele CJ Vaslui. Așteptăm să vedem intensitatea din noaptea aceasta. Acolo am hotărât, cum este normal, o avertizare pe fiecare telefon în parte și anticipăm o evoluție pe anumite zone. Din ziua de marți cu adevărat consiliul județean, cu administrațiile locale, guvernul vor pune tot ce este necesar la dispoziție. Se va intra într-un ritm alert de ajutor, în primul rând pe infrastructură, ca să repare conexiunile, pentru că oamenii trebuie să circule, să meargă la serviciu și nu în ultimul rând, pentru fiecare casă în funcție de expertiza făcută de Situațiile de Urgențpă și MAI”, a spus premierul.

De asemenea, Ciolacu a preecizat că a avut o discuție și cu ministrul Dezvoltării, iar discuțiile ce vor urma vor fi pentru o intervenție pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple.

„Tot lanțul în acest moment este acoperit, dar cu adevărat trebuie o discuție foarte serioasă. Am început-o deja cu ministrul Mediului, pentru că este a treia oară când se întâmplă în această zonă și este solicitarea Prefecturii și a CJ să vedem cum (...) vom funcționa după o intervenție. Părerea mea este că va fi o intervenție de fond pentru ca aceste lucruri spă nu se mai întâmple”, a mai spus Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: ciolacu alimente inundatie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri