Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu susține că jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice

Cîțu susține că jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice

Ministrul Finanțelor , Florin Cîțu spune că jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice. El susține că acest cost are două componente, o creștere a cheltuielilor bugetare neprevăzute (cheltuieli cu sanatatea, asistență socială, etc) și o reducere semnificativă a veniturilor bugetare față de estimarea inițială.

„Aceasta este realitatea pe care socialiștii din Parlamentul României, împreună cu lacheii din jurul lor, vor să o ascundă romanilor. Și plătesc bani grei pentru asta. Nu se opresc aici și nici nu se mai ascund. Vor să distrugă Romania și nu-i mai interesează nimic. Votează pe bandă rulantă legi fară surse de finantare DOAR PENTRU CĂ POT. Nu o să fiu niciodată de acord să arunc țara în aer pentru că o grupare infracțională vrea să câștige câteva voturi”, a scris  Cîțu, pe pagina sa de facebook.

Ministrul Finanțelor invocă și o declarație a lui Călin Popescu Tăriceanu din toamna anului 2008: „În 2004, Guvernul de stânga negocia la sânge cu sindicatele din educaţie o creştere de o cifră. Acum, solicită 50%, deşi ştiu bine că această solicitare ar aduce criza economică mondială în România. Stânga are un plan foarte clar de câştigare a alegerilor, dar nu are niciun plan de guvernare a României".

Execuția bugetului general consolidat în primele șase luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 45,17 mld lei (4,17% din PIB),

 

Subiecte în articol: Florin Cîțu 
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri