Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu, vizat de prima moțiune simplă, la nici o lună de la preluarea mandatului

Cîțu, vizat de prima moțiune simplă, la nici o lună de la preluarea mandatului

de Ion Alexandru    |   

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat că, imediat după alegerile prezidențiale, partidul pe care îl conduce va depune în Parlament o moțiune simplă împotriva lui Florin Vasile Cîțu, ministrul liberal al Finanțelor Publice. Argumentul acestui demers este acela al “creșterii cursului euro, creștere care îi afectează pe români”.

Florin Cîțu se va confrunta, astfel, cu prima moțiune îndreptată împotriva guvernului condus de Ludovic Orban, după ce, săptămâna trecută, a făcut afirmații halucinante în cadrul unei conferințe de presă. El a declarat că, în ultimii trei ani, economia națională a fost condusă după două bugete, pe model Al Capone, totul fiind premeditat de foștii guvernanți, motiv pentru care va sesiza instituțiile abilitate.

În replică, fostul ministru social-democrat Eugen Orlando Teodorovici l-a acuzat pe Florin Cîțu că nu știe să citească un buget și că, prin declarațiile sale, a adus leul la un minim istoric. ”Cîţu a reuşit ca leul să fie la un minim istoric, iar efectele se vor regăsi în economie. Fac apel la domnul Orban, domnul Cîţu să se abţină de la ieşirile publice, pentru că nu fac decât să se reflecte în economie”, a afirmat Teodorovici. 

 

 

Subiecte în articol: florin citu motiune simpla
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri