Jurnalul.ro Ştiri Politică Clotilde Armand: Nu avizez demolarea reședinței ambasadorului SUA de pe Șoseaua Kiseleff

Clotilde Armand: Nu avizez demolarea reședinței ambasadorului SUA de pe Șoseaua Kiseleff

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că nu va aproba demolarea reședinței ambasadorului SUA de pe Șoseaua Kiseleff deoarece proprietarii vor să construiască în zonă câteva blocuri. Este o zonă protejată, iar blocurile ar strica aspectul urbanistic, a explicat Armand.

Clădirea este situată pe Șoseaua Kiseleff nr. 21, are o grădină de mari dimensiuni și a fost pentru mai mulți ani reședința ambasadorului SUA în România. Primarul Armand a spus că în zonă nu se poate construi.

„Zona protejată din Șoseaua Kiseleff intră în vizorul dezvoltatorilor imobiliari... Acest proiect ar mutila iremediabil aspectul urbanistic al zonei, așa cu s-a întâmplat în cazul vilei Filipescu-Brâncoveanu din Bulevardul Aviatorilor (în curtea sediului central PNL) - unde cu binecuvântarea fostei primărițe și a majorități PSD din Consiliul General al Municipiului București au început să răsară rapid 3 blocuri într-o zonă istorică protejată, într-o zonă unde este interzis să construiești”, a explicat, pe Facebook, primarul Clotilde Armand.

Edilul a mai spus că nu va accepta demolarea clădirii.

„Am primit la primărie pentru avizare dosarul pentru elaborarea de desființare a construcției din Șoseaua P.D. Kiseleff nr. 21. O spun răspicat: Primarul Sectorului 1 nu-și dă acordul, eu nu avizez așa ceva. Dacă până să ajung eu primar s-au dat avize în funcție de cât de mult ’’sponsoriza’’ un dezvoltator sau altul, ar fi bine să știe toți dezvoltatorii că nu mai merge așa iar lucrurile trebuie să se schimbe în profunzime”, a precizat Armand.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Clotilde Armand
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri