Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Comisia de Disciplină a FRF a rămas în pronunţare până joi în cazul echipei Rapid

Comisia de Disciplină a FRF a rămas în pronunţare până joi în cazul echipei Rapid

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, reunită miercuri a sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, a rămas în pronunţare până joi, la ora 13,00, în cazul acceptării sau nu a echipei Rapid Bucureşti în sezonul 2016-2017 al Ligii I.

''Comisia a decis ca acţionarii şi creditorii clubului să fie admişi în cauză. Noi am pus concluzii pe fondul cauzei în numele creditorilor şi al acţionarilor, iar Comisia a rămas în pronunţare până mâine la ora 13,00'', a declarat Tudor Chiuariu, fostul ministru al justiţiei, unul dintre cei trei avocaţi care a reprezentat clubul Rapid la audierile de miercuri.

Tudor Chiuariu a menţionat că membrii Comisiei de Disciplină a FRF se vor pronunţa doar asupra a două lucruri după ce Liga Profesionistă de Fotbal şi-a restrâns obiectul sesizării. "Din punctul nostru de vedere sunt două chestiuni care nu pot fi contestate. Şi anume că Rapid şi-a obţinut dreptul de a evolua în Liga I pe teren, acesta există şi nu poate fi contestat de nimeni, iar al doilea este faptul că a obţinut o licenţă din partea Comisiei de Licenţiere. Vom avea mâine o decizie concretă din partea Comisiei privind aceste două chestiuni. LPF şi-a restrâns obiectul sesizării cu privire la aceste două aspecte asupra cărora se va pronunţa Comisia de Disciplină mâine", a spus el.

Întrebat dacă Rapid are şanse în continuare de a evolua în Liga I, avocatul a răspuns: "Judecaţi şi dumneavoastră. Acestea sunt cele două condiţii: licenţa, pe care Rapid o are, şi dreptul de participare câştigat pe teren, îl are".

Referitor la posibilitatea clubului Rapid de a legitima jucători, ţinând cont că este în procedură de faliment, Chiuariu a afirmat: "Restul condiţiilor nu face obiectul judecăţii. Potrivit regulamentului, aceste condiţii trebuie analizate de către Liga Profesonistă de Fotbal. Decizia Comisiei de Disciplină este atacabilă cu recurs, dar, din punctul nostru de vedere, dacă va fi o soluţie favorabilă nu o vom ataca şi probabil nici LPF, care are astfel un răspuns cu privire la îndeplinirea condiţiilor de participare. ACS Poli Timişoara nu poate face recurs pentru că nu e parte în cauză".

În opinia avocatului, lichidatorul judiciar Aurel Brihac nu reprezintă interesele clubului Rapid deşi ar trebui."Lichidatorul a primit şi dânsul un răspuns, în sensul că azi Comisia a admis cererea noastră de intervenţie în numele creditorilor şi acţionarilor. Nu aş vrea să mă pronunţ, dar domnul Brihac nu reprezintă interesele Rapidului. Un lichidator trebuie să reprezinte interesele societăţii în orice condiţii. Cu ce o să dizolve şi cu ce va plăti datoriile dacă nu face nişte minime acte pentru a avea bani? Iar fără participarea în Liga I toţi ştim că nu vor veni alţi bani. Există însă şi un contract de sponsorizare, după cum ştiţi de la domnul Moraru, care e ferm şi acoperă cheltuielile curente ale clubului. Sigur că dacă vrei să închizi prăvălia nu o să vină nimeni să-ţi bată la uşă şi să-ţi dea nişte bani", a precizat Tudor Chiuariu.

Circa 40 de suporteri rapidişti au aşteptat în faţa sediului LPF luarea unei decizii în acest caz.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 24 august cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal stabilise iniţial data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleştene în ediţia 2016-2017 a Ligii I, în funcţie de suspendarea executării hotărârii de faliment. În locul formaţiei Rapid ar putea evolua ACS Poli Timişoara, ultima echipă retrogradată din sezonul precedent.

Situaţia clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanţa a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început demersurile pentru dizolvarea societăţii SC Rapid SA. Hotărârea Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvenţă din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.
AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri