Jurnalul.ro Ştiri Observator Comitetul consultativ al OMS recomandă extinderea utilizării vaccinului Pfizer la copiii de 5-11 ani

Comitetul consultativ al OMS recomandă extinderea utilizării vaccinului Pfizer la copiii de 5-11 ani

Comitetul consultativ al Organizației Mondiale a Sănătății recomandă extinderea utilizării unei doze reduse de vaccin COVID-19 al Pfizer la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Recomandarea vine după ce Grupul Consultativ Strategic de Experți (SAGE) privind imunizarea a organizat miercuri o reuniune pentru a evalua vaccinul Pfizer, conform Reuters.

Vaccinul era recomandat până acum la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste.

Doza recomandată pentru populația mai tânără este de 10 micrograme în loc de 30 de micrograme, cât este pentru cei cu vârsta de 12 ani și peste.

„Această grupă de vârstă (5-11 ani) este grupul cu cea mai redusă prioritate de vaccinare, cu excepția copiilor care au comorbidități", a declarat președintele SAGE, Alejandro Cravioto.

De asemenea, comitetul a recomandat ca dozele de rapel ale vaccinului COVID-19 să fie administrate de la 4 până la 6 luni de la finalizarea seriei primare, la grupurile cu prioritate mare, precum adulții în vârstă și lucrătorii din domeniul sănătății.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri