Jurnalul.ro Cultură Concert multiSENZORIAL şi alte 10 evenimente outdoor în cadrul ediției a 19-a a Festivalului Ideo Ideis

Concert multiSENZORIAL şi alte 10 evenimente outdoor în cadrul ediției a 19-a a Festivalului Ideo Ideis

de Magdalena Popa Buluc    |   

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis este gata de start! Desfăşurată între 1 şi 8 august, ediţia din acest an a Ideo Ideis aduce la Alexandria 11 evenimente outdoor dedicate comunităţii locale.

Highlight-ul outdoor este concertul multiSENZORIAL, un proiect extrem de apreciat în toată ţara, care propune evenimente cu muzică clasică şi contemporană interpretată live, în spaţii neconvenţionale şi cu decoruri impresionante care includ mii de lumânări.

Concertul multiSENZORIAL se va desfăşura în Centrul Pietonal din Alexandria miercuri, 7 august, de la ora 22:30. Publicul se va bucura de magia melodiilor binecunoscute ale trupelor Coldplay și Imagine Dragons, aduse la viață de Cvartetul de Coarde Sonore, toate sub strălucirea a mii de lumânări. Accesul este liber, la fel ca în cazul tuturor celorlalte evenimente outdoor din cadrul acestei ediţii a Festivalului Ideo Ideis.

Spectacolele outdoor debutează vineri, 2 august, de la ora 18:00 în Parcul Vedea, cu spectacolul Frutty Juggle Jam de Vlad Benescu, care va fi urmat de Dacă poţi visa, poţi realiza de Mihaela Săndulescu. În parcul CMT Vlad Benescu prezintă un show de jonglerii şi acrobaţii tot vineri de la ora 19:00.

Sâmbătă şi duminică (3 şi 4 august) spectacolele pentru copii încep la ora 10:00 în Parcul Vedea şi în Centrul Pietonal. Sunt programate spectacole de jonglerii şi acrobaţii, teatru pentru copii şi un atelier de jonglerie.

Tot duminică, de la 20:30, are loc şi concertul (clar)obscur cu Cristina Juncu şi Alexandros Raptis, la Parcul Vedea.

Luni, 5 august, este programat un atelier de Face painting şi baloane, la Parcul Vedea, începând cu ora 10:30.

Programul este completat de cele 5 spectacole de teatru invitate în acest an: Adrenalină, spectacolul montat de regizorul Gabriel Sandu la Teatrul Excelsior, comedia Masacrul, producția unteatru cu Alexandru Papadopol, Dana Rogoz, Florina Gleznea și Emil Măndănac, Bazinul de nord, cu Șerban Pavlu și Vlad Lință, produs de ARCUB, spectacolul Vulnerabil, de la Centrul Național al Dansului București și montarea D'ale Carnavalului de la Centrul Cultural.


Ediția cu numărul 19 a Festivalului Ideo Ideis se desfășoară la Alexandria între 1 și 8 august și are drept temă un mesaj de încurajare a tinerilor în fața presiunii din partea societății: Ai tot ce ai nevoie.

Ajuns la a 19-a ediție, Festivalul Ideo Ideis se pregătește să găzduiască la Alexandria, în perioada 1-8 august, peste 140 de adolescenți din toată țara care vor participa la ateliere de teatru și dezvoltare personală și vor prezenta în fața publicului spectacole de teatru.

8 trupe de teatru de liceeni vor trăi timp de 7 zile experiența de festival, alături de comunitatea din Alexandria și de nume importante din teatrul românesc.

De-a lungul ultimilor 19 ani, Ideo Ideis a reprezentat o platformă care a încurajat peste 5.000 de adolescenți să exprime ce sunt, prin ateliere de teatru și arte alăturate, întâlniri și discuții cu mentori. Prin cele peste 500 de evenimente – spectacole invitate, ateliere de măiestrie, filme și masterclass-uri, festivalul a născut o adevărată mișcare socială și artistică în comunitatea locală, demonstrând eficiența proiectelor culturale în procesul de revitalizare urbană.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri