Jurnalul.ro Ştiri Observator Congresul UMF „Carol Davila” reuneşte la Bucureşti, peste 4.000 de participanţi

Congresul UMF „Carol Davila” reuneşte la Bucureşti, peste 4.000 de participanţi

Pentru 3 zile, medicina românească transformă Bucureştiul în Capitala Mondială a Medicinei, reunind la Palatul Parlamentului somităţi ale medicinei şi cercetării ştiinţifice medicale din SUA, Norvegia, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Austria, Franţa şi România.

Astfel, în perioada 2-4 iunie 2016, la cea de a IV-a ediţie a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, aproximativ 50 de sesiuni ştiinţifice, ce se vor desfăşura concomitent, în 5 săli de conferinţe, vor capta atenţia unui număr record de participanţi, peste 4.000 de studenţi, medici rezidenţi şi specialişti, precum şi cadre universitare confirmând participarea la acest eveniment de amploare.  Un record îl înregistrează anul acesta şi numărul de lucrări originale ce vor fi prezentate, 400, cu 9 mai multe decât cele înregistrate la ediţia anterioară. Acestea vor cuprinde teme din 15 discipline medicale, cinci dintre acestea fiind din domeniul chirurgical(chirurgie generală, oncologie, ortopedie, ginecologie, urologie). Celelalte discipline medicale cuprinse în cadrul Congresului sunt : oncologie, cardiologie, boli infecţioase, medicină internă, medicină de familie, pneumologie, diabet, gastroenterologie, neurologie şi farmacologie.

“Congresul ştiinţific al Universităţii noastre, aflat la cea de a IV-a ediţie se anunţă un eveniment de mare amploare dacă luăm în calcul că a fost deja confirmată prezenţa a peste 4.000 de participanţi, fapt ce determină desprinderea a două idei majore. Pe de o parte asistăm la cea mai amplă manifestare din punct de vedere profesional,ştiinţific şi de cercetare în aria medicală din România, iar pe de altă parte, configurăm singura manifestare ştiinţifică în care sunt coagulate toate specialităţile medicale” a declarat Academician I.Sinescu, Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Acesta a adăugat că “participarea la acest amplu eveniment, care nu poate decât să ne onoreze, presupune studenţi, rezidenţi, cercetători, medici specialişti, medici de familie şi cadre didactice consacrate. De asemenea, vor fi prezente şi cadre didactice membre ale comunităţii universitare care şi-au încetat activitatea didactică de facto, dar amprenta formaţiei lor profesională şi ştiinţifică şi continuitatea în activităţi conexe comunităţii universitare, conferă acestui eveniment un plus de valoare dublat de experienţă”.

            Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, creditat cu 10 puncte EMC(Educaţie Medicală Continuă), are ca noutate, comparativ cu ediţiile anterioare, pe lângă complexitatea lucrărilor ştiinţifice ce vor fi prezentate, şi “Competiţia Tânărului Cercetător” care presupune prezentarea celor mai bune 6 lucrări din 5 specialităţi: Medicină Generală, Farmacie, Stomatologie, Specialităţi preclinice, Specialităţi medicale şi Specialităţi chirurgicale. Lucrările au fost submise de cercetători de sub 35 de ani. Mai mult, în cadrul acestei ediţii vor fi decernate 6 titluri Honoris Causa  reputaţilor profesori: Christopher Chapple (Marea Britanie), Frank Huisman (Olanda), Leopold Schmettere (Austria), Vinod Shah (SUA), Dan Atar (Norvegia), şi Piotr Radyiszewski (Polonia). „Participarea unor personalităţi de prestigiu din lumea academică mondială, prin aportul ştiinţific al acestora contribuie la recunoaşterea şi personalizarea informaţională a acestei menifestări. Totodată, Universitatea noastră îşi consolidează punţi de colaborare ştiinţifică şi profesională cu mari centre de cercetare ale lumii, poziţionându-se astfel în ierarhia mondială universitară”a precizat  Academician I.Sinescu, Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Având ca fundament ideea de interdisciplinaritate, Congresul Universităţii de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București s-a dezvoltat ca un eveniment cu caracter unic la nivelul mediului universitar și academic, sporindu-și popularitatea și amploarea de la an la an. Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București este una dintre cele mai dinamice și reputate instituţii de învăţământ superior de profil din România. Prin intermediul proiectelor derulate, Universitatea „Carol Davila” continuă să formeze medici de excepţie și cadre didactice valoroase, care activează în cele mai renumite clinici și spitale.

Subiecte în articol: UMF carol davila
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri