Jurnalul.ro România inteligentă Constantin Toma: Buzăul este cel mai pictat oraș din România

Constantin Toma: Buzăul este cel mai pictat oraș din România

de Redacția Jurnalul    |   

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a fost un participant de seamă la conferința intitulată „Reîntoarcerea acasă - Marele pictor al Buzăului, Ion Andreescu, și 150 de ani de impresionism". Evenimentul, organizat de Antena 3 CNN împreună cu cotidianul Jurnalul, a avut loc în cadrul proiectului România Inteligentă. În discursul său, primarul Toma a subliniat importanța proiectelor dedicate celebrării marelui pictor, Ion Andreescu, care a început parcursul său artistic la Școala Gimnazială "Tudor Vladimirescu”, astăzi Colegiul Național "B.P. Hasdeu”.

Toma a evidențiat că orașul Buzău este unul dintre cele mai pictate orașe din România și a subliniat dedicarea municipalității pentru celebrarea a 150 de ani de impresionism. De asemenea, a anunțat cu entuziasm deschiderea unei expoziții foto permanente cu opere semnate de Ion Andreescu în Pasajul Unirii de pe Bulevardul Unirii din Buzău.

„Sunt foarte fericit că a sosit ziua de 15 aprilie. Este minunat că Andreescu este aici cu noi, prin cele 22 de lucrări aflate la Galeriile de Artă din Buzău. De șapte ani, le prezentăm buzoienilor și tinerei generații o mare personalitate.

Buzăul este cel mai pictat oraș din România. Sărbătorim 150 de ani de impresionism, lucru pe care l-am luat foarte în serios. 

Am pregătit și un al treilea eveniment, anume o expoziție foto permanentă, care cuprinde 25 de lucrări remarcabile ale lui Ion Andreescu, putând fi găsită în Pasajul Unirii de pe Bulevardul Unirii din Buzău", a spus Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Conferința a fost moderată de Ana Iorga, jurnalist Antena 3 CNN și Doctor în Lingvistică, și a inclus și lansarea celei de-a II-a ediții a albumului "Ion Andreescu", de Radu Bogdan. Expoziția cu 22 de lucrări originale din colecția Muzeului Național de Artă al României, va fi deschisă publicului între 15 și 28 aprilie, între orele 11:00 și 17:00.

În plus, în aceeași zi, de la ora 14:00, în Pasajul Unirii din Buzău, va fi inaugurată expoziția foto permanentă cu opere realizate de Ion Andreescu. Locuitorii orașului Buzău vor putea, de asemenea, să experimenteze și să documenteze frumusețea orașului prin intermediul proiectului "Buzăul de pus în ramă", care permite realizarea de fotografii cu imagini reprezentative din oraș prin intermediul a patru rame de tablou amplasate strategic.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri