Jurnalul.ro Ştiri Observator Controale ANPC pe litoral. Toate unitățile alimentare verificate au fost închise temporar

Controale ANPC pe litoral. Toate unitățile alimentare verificate au fost închise temporar

de Redacția Jurnalul    |   

Toate unitățile alimentare verificate, sâmbătă, de ANPC au fost închise temporar. Este vorba despre unități alimentare de pe litoral care funcționau fără autorizații sau normele de curățenie nu erau respectate în interior. În două situații inspectorii au cerut ajutorul polițiștilor.

 Sâmbătă, s-a desfășurat o acțiune operativă a comisarilor din cadrul Comandamentului Litoral 2024, o structură special creată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru monitorizarea zonei litoralului Mării Negre, în sezonul estival.

În urma abaterilor de la legislația în domeniu au fost aplicate următoarele sancțiuni: amenzi contravenționale în valoare totală de 67.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor constatate, pentru toți operatorii economici controlați, dat fiind că toți își desfășurau activitatea fără autorizații de funcționare și, cel mai grav, fără autorizații de construcție, pentru spațiile folosite, punând, astfel în pericol sănătatea și chiar viața consumatorilor.

„Este inadmisibil nivelul la care a ajuns inconștiența unor operatori economici, care expun consumatorii unor pericole foarte mari, prestând ilegal servicii și comercializând produse, în locații, fără a deține autorizații de construire și funcționare”, a declarat Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.

Potrivit ANPC, cele mai importante nereguli au fost: nerespectarea condițiilor igienico-sanitare, lipsa autorizațiilor de funcționare și construcție pentru toți operatorii economici controlați, lipsa verificării metrologice a aparatelor de măsură folosite și nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor.

La două unități verificate „reprezentanții acestora au manifestat agresivitate față de echipele de control, astfel încât a fost necesară solicitarea sprijinului Inspectoratului Județean de Poliție”, au precizat cel de la ANPC

Subiecte în articol: ANPC litoral alimentar
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri