Jurnalul.ro Ştiri Externe Cortegiu impresionant: o mare de uniforme roșii de poliție o conduc pe ultimul drum pe Shaelyn Yang, ucisă la datorie

Cortegiu impresionant: o mare de uniforme roșii de poliție o conduc pe ultimul drum pe Shaelyn Yang, ucisă la datorie

Polițiștii din Canada au participat la procesiunea ofițerului Shaelyn Yang, în vârstă de 31 de ani, care activa în domeniul sănătății mintale și al persoanelor fără adăpost. Tânăra a fost înjunghiată mortal pe 18 octombrie, în timp ce ea și un angajat al primăriei orașului Burnaby încercau să emită o notificare de evacuare unui bărbat care locuia într-un cort dintr-un parc din localitate.

Yang l-a împușcat pe suspect înainte de a muri, iar poliția din B.C. a transmis că ucigașul, Jongwon Ham, a fost operat și este acuzat de crimă de gradul I, fiind arestat preventiv.

„Tot ceea ce a făcut a fost definit de empatia sau compasiunea ei și de credința că ar putea schimba lumea”, a spus un membru al familiei.

Yang, care locuia în Richmond, a fost înmormântată cu onoruri militare, în conformitate cu protocoalele pentru astfel de situații, pentru un ofițer care moare la datorie.

Comisarul Brenda Lucki a declarat că Yang a fost admirată și respectată pentru munca, rezistența și dăruirea ei. Ea a spus că este „profund tragic” faptul că Yang nu a avut ocazia să-și împlinească potențialul în cadrul serviciului de poliție.

Mii de ofițeri în uniformă s-au adunat la Richmond Olympic Oval pentru a-și arăta respectul și a-și lua rămas bun de la colega lor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri