Jurnalul.ro Ştiri Justitie Corupție la Mangalia. Directorul unei societăți din subordinea consiliului local, reținut pentru trafic de influență

Corupție la Mangalia. Directorul unei societăți din subordinea consiliului local, reținut pentru trafic de influență

de Redacția Jurnalul    |   

Directorul Goldterm, societate comercială ce aparține Consiliului Local Mangalia, a fost reținut de procurorii DNA pentru trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de marți, a inculpatului Colgiu Doru, director al SC Goldterm SA pentru infracțiunea de trafic de influență.

Conform procurorilor, la sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, inculpatul ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, suma de 15.000 de euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcționarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia și Poliției Locale Mangalia și că-i va determina pe aceștia să permită ca societatea omului de afaceri să-și desfășoare activitatea în continuare, fără autorizație de funcționare.

Marți, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, transmite DNA.

Inculpatul urmează să fie prezentat miercuri Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În urma unei percheziții făcute la domiciliul acestuia au fost ridicate sumele de 166.740 lei, 17.800 euro și 1.000 de dolari.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri