Jurnalul.ro Ştiri Locale Criza de la Roșia Montană: Nivelul apei în lacul Tăul Mare a scăzut cu 246 de centimetri

Criza de la Roșia Montană: Nivelul apei în lacul Tăul Mare a scăzut cu 246 de centimetri

Nivelul apei în lacul Tăul Mare – Roșia Montană a scăzut cu 246 de centimetri în urma operațiunilor desfășurate de pompieri cu mai multe motopompe. Pompierii continuă evacuarea apei.

La intervenția Baraj Lac de acumulare piscicolă Tăul Mare - Roșia Montană, se realizează, miercuri, refularea apei din lacul de acumulare piscicola cu 4 motopompe de mare capacitate, o motopompă va interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localității Roșia Montană (zona locuită), iar o motopompă este pregătită să intervină în rezerva operativă.

Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 246 cm (față de cea înregistrată la începutul evacuării apei cu motopompe) conform măsurătorilor efectuate miercuri de reprezentanții SGA.

Miercuri s-au continuat lucrările de decolmatare curs de apă în aval de baraj pentru a asigura evacuarea apei și a fost instalată a doua scurgere a apei prin sifonare cu diametrul de 110 milimetri.

În gospodăriile din zona care ar putea fi în pericol de a fi inundată, locuiesc un total de 268 persoane, din care 158 s-au autoevacuat, 105 au refuzat evacuarea și 5 persoane au fost evacuate în spații puse la dispoziție de autoritățile publice (internatul școlar de la liceul din Abrud).

Primarul comunei Roșia Montană a semnalat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare. Ca urmare, autoritățile au emis mai multe mesaje RO-Alert.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: roşia montană
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri