Jurnalul.ro Ştiri Observator Burduja: În România zilelor noastre, peste 5.400 de gospodării nu au acces la electricitate

Burduja: În România zilelor noastre, peste 5.400 de gospodării nu au acces la electricitate

de Redacția Jurnalul    |   

În România zilelor noastre, peste 5.400 de gospodării nu au acces la electricitate, susține ministrul Energiei Sebastian Burduja, care a anunțat miercuri lansarea înscrierilor pentru Crosul Energiei, banii strânși urmând a fi folosiți pentru pentru electrificarea gospodăriilor izolate.

Potrivit ministrului, peste 11.000 de persoane nu au acces la energie.

„În România zilelor noastre, peste 5.400 de gospodării nu au acces la electricitate. Vorbim de peste 11.600 de persoane, dintre care peste 4.700 sunt copii de până în 18 ani. Aceste familii trăiesc în întuneric, fără posibilitatea de a avea un frigider în priză, o mașină de spălat sau pur și simplu, să aprindă un bec. Sărăcia energetică este o problemă reală cu care se confruntă mulți români, mai ales în zonele montane izolate”, a scris miercuri pe Facebook Sebastian Burduja.

Crosul Energiei este mai mult decât o simplă cursă, este o oportunitate de a contribui la rezolvarea acestei probleme, arată ministrul.

„Taxele de participare sunt: 120 lei (adulți), 75 lei (adolescenți). Toți banii strânși vor fi donați proiectului “Energie pentru Viață” al Asociației Energia Inteligentă, pentru electrificarea gospodăriilor izolate”, adaugă Burduja.

Crosul Energiei cuprinde curse de 3 km și 5 km, perfecte pentru toate nivelurile de pregătire.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: crosul energiei Sebastian Burduja
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri