Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum alegem o firma de repatriere decedati

Cum alegem o firma de repatriere decedati

Pericolele pandesc la tot pasul, fiecare zi fiind o incercare pentru noi de a trece nevatamati prin viata. Chiar daca depunem eforturi constante pentru a ne feri de pericole, viata este imprevizibila si nu stim niciodata ce ne ofera clipa.

Grijile sunt si mai mari atunci cand te afli departe de tara de bastina, printre straini. Speram ca, niciodata, nimeni dintre cei care citesc aceste randuri sa nu aiba nevoie de ajutorul unei firme de repatriere decedati, insa, in cazul in care veti avea apropiati ce vor pieri departe de locul lor natal, este bine sa va insusiti cateva informatii ce va pot fi de mare ajutor la momentul potrivit.

Prinsi in agitatia momentului si debusolati de tragismul evenimentelor, este posibil sa nu mai puteti gandi rational si sa incapeti pe mana unor oameni care se vor recomanda buni profesionisti dar care, in realitate, nu pot fi trecuti decat la categoria “bagatori de seama”.

In momentul in care a dat necazul peste tine si esti nevoit sa apelezi la ajutorul unei firme de acest gen, nu te grabi sa alegi in necunostinta de cauza. Graba este cel mai mare inamic al omului in acest clipe tragice. In aceste situatii, te poti baza pe reomandarile cunostintelor sau poti cauta pe internet firme de profil. In cazul in care nu ai avut sansa ca cineva sa iti ofere o recomandare solida, vei fi pus in situatia de a cauta pe cont propriu. Aceasta nu va fi o operatiune facila si tocmai de aceea iti oferim cateva sfaturi in aceasta privinta.

Cand suni o asemenea firma, nu ezita sa ceri, inca de la inceput, un plan tarifar practicat de aceasta. Trebuie sa ti se spuna clar si fara ocolisuri cat te-ar putea costa toata operatiunea, pentru a nu avea supriza, la final, sa te trezesti pus in fata unor costuri despre care nu ti s-a spus la inceput. Chiar daca firma respectiva nu iti poate oferi la telefon detaliile legate de pret, cere sa fii sunat inapoi pentru a iti fi oferita o oferta complete, cu costurile aferente incluse.

Fiti abil si nu va sfiiti sa puneti intrebari. De pilda, chestionati-i pe cei de la firma daca in costuri este inclusa si intocmirea tuturor actelor de care este nevoie in tara in care s-a inregistrat decesul persoanei respective. Trebuie sa pui aceste intrebari, pentru ca raspunsurile oferite iti ofera garantia unor servicii echitabile.

Daca aveti nelamuriri suplimentare, cereti firmei de repatriere decedati sa va trimita pe mail mai multe acte care sa ateste baza legala sub incidenta careia isi desfasoara activitatea. Trebuie sa va asigurati ca este o firma cu experienta in piata, pentru ca, in asemenea cazuri, este nevoie ca cel care desfasoara o astfel de activitate sa cunoasca foarte bine legislatia europeana in acest domeniu.

Este posibil ca o firma fara mare experienta sa prezinte anumite hibe in acest sens. De asemenea, nu uita sa te asiguri ca firma la care ai apelat are puncte de lucru in principalele state europene. Asa iti vei da seama daca, intr-adevar, este o companie cu renume.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri