Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum facem vestiţii mucenici moldoveneşti

Cum facem vestiţii mucenici moldoveneşti

Pentru mucenicii moldoveneşti avem nevoie de următoarele ingrediente:

- un kg faina,
- 300 gr zahar,
- o ceasca si jumatate cu lapte,
- 6 oua,
- 50 gr drojdie,
- 200 gr unt,
- doua linguri cu ulei,
- un baton de vanilie,
- coaja rasa de lamaie si portocala,
- esenta de rom,
- o lingurita cu sare,
- miere,
- nuci tocate.

Întâi facem o maia din drojdie, o lingurita cu zahar, 2-3 linguri cu lapte si putina faina, si se lasa la crescut.

Laptele se fierbe impreuna cu vanilia, apoi se adauga esenta de rom si coaja de lamaie.

Galbenusurile presarate cu sare se freaca spuma cu zaharul.

Faina se pune intr-un vas mai mare si se face o adancitura in mijloc, in care se adauga galbenusurile frecate, 3 albusuri batute spuma, maiaua si laptele caldut.

Se framanta aluatul pana cand incepe sa faca basici si apoi se lasa la crescut 3 ore. Se formeaza din aluat opturi care se coc in cuptor la foc potrivit.

Cand sunt gata, se ung din abundenta cu miere si se tavalesc prin nuci tocate.

Subiecte în articol: mucenici moldovenesti
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri