Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Cum prepari corect magiun de prune

Sfaturi în bucătărie. Cum prepari corect magiun de prune

de Redacția Jurnalul    |   

Una dintre vedetele preparatelor de toamnă este, cu siguranță, magiunul de prune.

Însă pentru a obține consistența ideală, trebuie să acorzi atenție timpului de fierbere. 

Cât timp fierbi gemul de prune

Gemul de prune ocupă un loc special în preferințele românilor. Are o aromă intensă și un gust care trezește amintirile dulci ale copilăriei.

Este însă nevoie să îl fierbi corect. Din momentul în care pui oala pe foc, trebuie să-l lași să fiarbă circa 40 de minute. În acest timp, amestecă regulat, mai ales spre final, pentru a evita ca gemul să se prindă de fundul vasului și să capete gust de ars.

Dacă folosești o oală grea sau aragaz cu flacără puternică, trebuie să așezi un suport metalic între ochiul aragazului și fundul oalei. Acest lucru ajută la o distribuire mai uniformă a căldurii și previne arderea.

Cum prepari magiun de prune

Magiunul nu necesită adăugarea de zahăr și trebuie să ai răbdare și timp. Acesta trebuie să fiarbă între 3 și 3 ore și jumătate, uneori chiar 4 ore. Totul depinde de soiul prunelor și de cât de zemoase sunt fructele. 

Magiunul trebuie să scadă mult față de cantitatea inițială de fructe. În unele cazuri, volumul se reduce la o treime sau chiar mai puțin.

Dacă vrei un magiun foarte gros, poți să-l lași să scadă până la un sfert din volumul inițial. Va avea o aromă intensă, o textură densă și o dulceață naturală, potrivit spynews.ro.

Subiecte în articol: magiun prune
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri