Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum să alegi cea mai bună friteuză profesională pentru afacerea ta

Cum să alegi cea mai bună friteuză profesională pentru afacerea ta

Este ușor să aruncăm pur și simplu un șnițel sau cartofi în friteuză, dar partea dificilă vine când trebuie să alegem ce friteuză cumpărăm pentru afacerea noastră. Știi ce criterii trebuie să iei în calcul? Astăzi vom studia împreună factorii la care trebuie să te gândești când decizi să achiziționezi o friteuză profesională pentru afacerea ta.

5 criterii pe baza cărora să cumperi o friteuză profesională

1. Durabilitatea

Cu toții vrem să investim în ceva rezistent, nu? Așa că durabilitatea merită să aibă primul loc pe lista noastră de factori. Producătorii creează friteuza în funcție de diferite niveluri de utilizare: ușoară, medie sau intensă. Așadar, în funcție de tipul afacerii tale și de cât de mult plănuiești să folosești friteuza, te poți orienta către una dintre aceste variante. 

2. Mărimea

Din nou, este important să te gândești la nevoile business-ului tău pentru a decide ce friteuză este mai potrivită. Dacă meniul tău cuprinde numai prăjeli, atunci poți alege una cât mai masivă. În schimb, dacă prăjelile sunt ceva secundar în oferta afacerii tale, nu are sens să sacrifici spațiul pentru ea. Din fericire, există multe opțiuni de mărimi pentru o friteuză profesională, cum poți găsi și pe Echipamente-horeca-profesionale.ro.

3. Prețul

Bineînțeles, cu toții am vrea să cumpăram produse ieftine și bune, însă, din păcate, acest lucru nu este mereu posibil. Deși este de înțeles să vrem să economisim, de multe ori un produs ieftin ne poate costa scump mai târziu. Imaginează-ți că business-ul tău va înflori și vei avea o producție mare, însă tocmai atunci friteuza ta se strică. Partea cea mai rea este că nu o vei mai putea folosi cât va dura trimiterea în service și returnarea acesteia, iar dacă ai una singură... Poți trage singur concluziile. Așadar, recomandarea noastră este să alegi o friteuză cel puțin mid-range, dacă decizi că nu ai nevoie de una de înaltă calitate.

4. Timpul de recuperare

Acest concept se referă la durata necesară ca uleiul din friteuză să revină la temperatura optimă pentru gătire după ce ai scufundat mâncarea în el. Dacă durează prea mult, mâncarea va avea un gust uleios și grețos. Astfel, calitatea mâncării va fi afectată, precum și costurile operaționale, din moment ce aceasta va absorbi mult mai mult ulei la fiecare ciclu de gătire. Așadar, ai grijă ca timpul de recuperare al temperaturii să fie cât mai mic.

5. Tipul de alimentare

Poți găsi pe piață atât friteuze electrice, cât și pe gaz. Însă nu putem face o recomandare universală pentru care din ele este mai bună. Trebuie să iei în considerare locul unde te afli, ce tip de alimentare este mai ieftin (și dacă va rămâne așa în viitor), dar și aspecte precum comoditatea branșării la o sursă de energie sau alta. Pentru electric, ține cont că odată cu timpul sunt dezvoltate aparate din ce în ce mai eficiente energetic, lucru care micșorează consumul de energie.


 

În concluzie, este important să te gândești la toate aceste lucruri înainte de a lua o decizie privind friteuza ta profesională. Toate aspectele prezentate mai sus, de la tipul de alimentare, mărimea, prețul, durabilitatea și până la timpul de recuperare sunt importante și trebuie luate în calcul. Spor la luat decizia potrivită business-ului tău!

Sursa foto: Pixabay.com

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri