Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum scapi de gândacii de bucătărie. Soluția eficientă și inedită de alungare a insectelor

Cum scapi de gândacii de bucătărie. Soluția eficientă și inedită de alungare a insectelor

de Redacția Jurnalul    |   

Gândacii de bucătărie dau bătăi de cap mai ales persoanelor care locuiesc la bloc. Pe lângă aspectul lor neplăcut, aceștia pot provoca și probleme de sănătate.

Pot fi îndepărtați cu soluții chimice însă această variantă nu este cea mai potrivită, fiind toxică pentru oameni dar și pentru animalele de casă.

Există astfel plante de apartament care ajută la îndepărtarea insectelor însă este nevoie de puțină răbdare pentru că efectul nu este imediat, scrie antena3CNN

Iată plantele care te pot scăpa de insecte:

Iarbă de Citronella

Frunzele sale sunt lugi, de culoare verde intens iar mirosul este asemănător lămâii. Este folosită pentru fabricarea de uleiuri esențiale și lumânări parfumate. Se întâlnește și în soluțiile împotriva țânțarilor. 

Lemongrass: este o plantă folosită în bucătăria asiatică.

Folosită în bucătăria asiatică, planta este asemănătoare Citronellei și este eficientă împotriva gândacilor de bucătărie, muștelor și țănțarilor. 

Gălbenele

Sunt ușor de îngrijit. Au nevoie de lumină. Florile de gălbenele au miros puternic, care nu le place gândacilor de bucătărie dar nici țânțarilor. Sunt folosite și la protejarea recoltei de fructe și legume împotriva dăunătorilor.

 

Subiecte în articol: gandaci bucatarie plante
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri