Astfel că toate alimentele crude trebuie curățate înainte de a fi mâncate. Este însă important să știm cum să le spălăm corect, scrie dcnews.ro.
Fructele de pădure, respecitv, coacăze, cătină, afine, și verdețurile trebuie puse într-un vas cu apă și lăsate câteva minute apoi clărite și lăsată apa să se scurgă. Căpșunele, murele, zmeura și dudele sunt fragile așa că nu pot fi ținute mult timp în apă. Trebuie spălate repede, la presiune mică.
Chiar și coaja pe care nu o consumăm, cum ar fi ce a bananelor, kiwi, lămâi, portocale, trebuie spălată întrucât ceara și murdăria pot ajunge în interior atunci când le desfacem. Merele și perele sunt adesea date cu ceară pentru a ține mai mult timp, așa că trebuie spălate cu un detergent special.
Rădăcinasele, cum sunt țelina, păstârnacul, morcovii, sfecla, cartofii, precum și pepenii se spală cu o perie moale.