Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum vor autorităţile din Kenya să protejeze leii într-un mod eficient

Cum vor autorităţile din Kenya să protejeze leii într-un mod eficient

Serviciul naţional pentru protejarea speciilor sălbatice din Kenya (KWS) a anunţat joi că va finanţa procedura de ataşare a unor coliere speciale fiecărui exemplar de leu pentru a reduce ameninţările la adresa exemplarelor, scrie agenţia Xinhua.

Directorul general al KWS, Ktili Mbathi, a declarat că iniţial va avea loc o investiţie de 30.000 de dolari pentru montarea colierelor respective leilor aflaţi în rezervaţii pentru a putea monitoriza în timp real deplasarea acestora şi a identifica orice potenţială ameninţare la adresa felinelor.

Potrivit lui Mbathi, mai întâi vor fi incluşi în acest program masculii tineri care părăsesc frecvent rezervaţiile, având tendinţa de a explora noi teritorii.

Va fi folosită tehnologia satelitară pentru monitorizarea leilor. Montarea colierelor speciale este o măsură de răspuns la numeroasele cazuri petrecute anul acesta când numeroase feline s-au abătut înafara parcurilor naţionale. Cu ajutorul acestei tehnologii leii vor putea fi localizaţi şi vor putea fi aduşi înapoi, conform lui Mbathi.

Potrivit organizaţiilor de protejare a speciilor sălbatice, printre ameninţările la adresa felinelor se numără eventuale conflicte cu oamenii, diminuarea habitatului şi stresul climatic, scrie Xinhua.

Conform statisticilor guvernului, populaţia de lei din Kenya era de 1.970 de exemplare în 2016, iar intensificarea braconajului şi intruziunea umană ameninţă supravieţuirea acestora.

În cursul acestui an, mai multe exemplare de feline au ieşit din Parcul Naţional Nairobi şi au ajuns în capitală.

Sursa - AGERPRES

Subiecte în articol: lei leu kenya
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri