Jurnalul.ro Cultură Muzica Cursuri de măiestrie la Castelul Salbek, cu Ruxandra Donose, Ramon Vargas şi Leontina Văduva – s-au deschis înscrierile

Cursuri de măiestrie la Castelul Salbek, cu Ruxandra Donose, Ramon Vargas şi Leontina Văduva – s-au deschis înscrierile

de Magdalena Popa Buluc    |   

Asociația Castel Salbek lansează înscrierile pentru International Salbek Opera Masterclass (23-27 august), o serie de cursuri premium susținute de soliști lirici de anvergură internațională mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramon Vargas și soprana Leontina Văduva, primul masterclass de acest gen din România care se va desfăşura într-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.

International Salbek Opera Masterclass se adresează tinerilor muzicieni cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care se pot înscrie până la data de 31 mai pe site-ul www.salbekoperafestival.ro. Selecția finală a celor 20 de cursanți care vor avea șansa de a participa la acest masterclass unic, va fi făcută de cei trei profesori în perioada 1 - 10 iunie.

International Salbek Opera Masterclass se va desfăşura în perioada 23-27 august 2023, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, în județul Arad și se va  încheia cu o Gală Extraordinară de Operă în Piaţa Primăriei din Arad, în aer liber, pe 27 august, cu Orchestra Filarmonicii din Arad, dirijor David Crescenzi, solişti Ruxandra Donose, Ramon Vargas, Leontina Văduva şi cei mai buni dintre cursanţii Salbek Opera Masterclass 2023.

Cursurile se vor desfășura în mai multe locuri din împrejurimile domeniului Salbek, în comuna Petriș, într-un mediu potrivit atât pentru studiu, cât și pentru relaxare, în perioada 23-26 august şi se vor încheia pe 27 august cu participarea la repetiţiile şi la Gala Extraordinară de Operă de la Arad.

Așadar, un program unic de 5 zile în care cei 20 de participanți vor beneficia, dincolo de ghidajul și îndrumările celor trei vedete internaționale, de posibilitatea de a participa ca asistenți sau parteneri de scenă la repetițiile și la Gala Extraordinară de Operă din Piaţa Primăriei din Arad, organizată în colaborare cu CMC Arad.

Întâlnirile informale între profesori şi studenţi din pauzele cursurilor vor avea loc pe esplanada din faţa castelului, sub forma unor opera picnic breaks.

Tematica masterclass-ului va aborda, printre altele, subiecte diverse ale muzicii tradiționale românești și est-europene și influența temelor tradiționale în muzica clasică și cea contemporană, îmbinând tehnicile moderne de interpretare cu metodologia muzicală. Prin urmare, proiectul va fi atât inovator cât și atractiv datorită abordării sale interdisciplinare și multiculturale.

Lucrul în astfel de grupuri internaționale va încuraja un schimb de tradiții culturale, practici de lucru, experiențe personale care contribuie la o bună cunoaștere reciprocă, în cadrul dimensiunii interculturale a proiectului.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri