Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Dama de integritate. O nouă "meserie" pentru fete tinere și frumoase

Dama de integritate. O nouă "meserie" pentru fete tinere și frumoase

de Redacția Jurnalul    |   

O nouă "meserie" este dorită de tot mai multe fete tinere și frumoase. Trendul a apărut în California și a devenit foarte căutat și în România.

Aceste fete îi ispitesc pe bărbați contra cost. Ele își oferă serviciile femeilor care vor să verifice dacă iubitul sau soţul le este fidel.

Însă potenţialele cliente trebuie să ştie că, de multe ori, conturile de pe reţelele sociale sunt false iar persoanele care le gestionează încasează banii iar apoi dispar.

"Testez iubiţi, soţi, amanţi", este reclama de pe rețelele de socializare. Ideea le-a venit româncelor după ce au aflat de meseria de "tester de fidelitate". A fost inventată în California de Savanna Harrison. Tânăra primeşte până la 100 de dolari pentru a trimite  mesaje bărbaţilor, la solicitarea partenerelor acestora, pentru a afla dacă îi poate ademeni la o întâlnire.

Acelaşi lucru îl promite şi "Bianca", de exemplu, care solicită pentru astfel de servicii între 10 şi 50 de euro. Un reporter Observator a luat legătura cu ea şi i-a virat 125 de lei în contul oferit. Apoi nu a mai răspuns la mesaje. "Bianca" de pe Instagram este de fapt Florentina.

Părerea psihologilor despre damele de integritate

În spatele conturilor de pe rețelele sociale care oferă astfel de servicii se poate afla oricine, o femeie sau un bărbat, care după  ce primeşte suma cerută dispare. Sunt zeci de conturi care promit acst serviciu, însă multe sunt false.

"Din punct de vedere psiho-emoţional, în sine, acest tip de serviciu este profund bolnav. Găseşti o persoană mai tânără decât tine, care arată nu bine, foarte bine, apetisantă şi care, în principiu, ar trebui să îţi ia banii şi să ţi ofere un serviciu. Evident că acest lucru nu se întâmplă şi că e o minciună, logic", spune Radu Leca, psiholog.

Însă este important de știut că aceste ispite virtuale sunt infracțiuni. 

"Se dau nişte conturi bancare, se oferă nişte informaţii fiscale bancare. Cred că pentru anchetatori, dacă cineva este înşelat, este foarte uşor să ajungă la persoana vinovată", afirmă Florin Tîrnoveanu, avocat. 

"Recomandarea noastră e să fim foarte precauţi în utilizarea reţelelor de socializare, să nu ne oferim datele personale unor persoane necunoscute, la cererea acestora, şi să nu ne oferim datele financiare", spune Sorin Stănică, comisar şef. Înşelăciunea se pedepseşte cu până la 3 ani de închisoare. 

Subiecte în articol: piata muncii dama integritate
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri