Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna susţine că Laura Codruţa Kovesi este o victimă în procesul de sabotare a Justiţiei

Dan Barna susţine că Laura Codruţa Kovesi este o victimă în procesul de sabotare a Justiţiei

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, miercuri, că demersul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, împotriva numirii Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror european reprezintă "o consecvenţă a retoricii PSD - ALDE în a încerca să prostească Europa". 

"Doamna Kovesi este în prima poziţie în funcţie de criteriile anunţate pentru funcţia de procuror european, iar ceea ce face Tudorel Toader este o consecvenţă a retoricii PSD - ALDE în a încerca să prostească Europa cu un mesaj pe care nu îl mai crede nimeni. Am văzut raportul MCV, am văzut mesajele timp de doi ani ale ambasadelor, (...) mesajele dinspre Comisia Europeană care toate constată şi spun acelaşi lucru: în România are loc un atac asupra statului de drept", a afirmat Barna, la Parlament. 

El a adăugat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu face decât să repete aceleaşi "argumente de hârtie" cuprinse în raportul de demitere a Laurei Codruţa Kovesi. 

"Codruţa Kovesi a fost o victimă în acest proces de sabotare a Justiţiei. Ştim foarte bine cum a fost îndepărtată de la conducerea DNA la iniţiativa lui Tudorel Toader. În mod foarte clar, domnul Toader nu face decât să repete aceleaşi argumente de hârtie - ne aducem aminte magicul raport inventat de domnul Toader ca argument pentru demiterea doamnei Kovesi în care i se reproşa discuţiile cu presa sau comunicatele, ceva ridicol. Adică nu este nimic, e o consecvenţă a atacului asupra Justiţiei la care Tudorel Toader este vârf de lance", a susţinut Dan Barna. AGERPRES

Subiecte în articol: Dan Barna
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri