Jurnalul.ro Ştiri Observator Daniel Niculae, președintele FC Rapid, ridicat de mascați. Fostul atacant a fost dus la audieri într-un dosar cu arme și muniții

Daniel Niculae, președintele FC Rapid, ridicat de mascați. Fostul atacant a fost dus la audieri într-un dosar cu arme și muniții

de Redacția Jurnalul    |   

Daniel Niculae, fost jucător emblematic al echipei Rapid și actual președinte al clubului, a fost ridicat de mascaţi în dimineața zilei de joi, în cadrul unei anchete ce vizează presupuse infracțiuni legate de arme și muniții. Informația a fost confirmată de către Dan Șucu, acționarul majoritar al echipei.

Șocat de această veste, Șucu a declarat că nu înțelege motivele care au stat la baza reținerii lui Niculae.

În exclusivitate pentru Antena 3 CNN, Dan Şucu, patronul clubului FC Rapid, a declarat că totul este o demonstraţie de forţă fără sens.

„Avocatul m-a sunat azi-dimineaţă să îmi spună că au venit mascaţii ca să îl aducă pe Nico la audieri într-un dosar care are legătură cu materiale explozive, arme, muniţii, nu am înţeles foarte mult. Nico nu este o persoană care să fugă de răspundere. Dacă ar fi fost invitat să meargă să dea o declaraţie, mergea şi dădea o declaraţie. Era nevoie de mascaţi ca să îl aducă pe Niculae, pe preşedintele unui club cu un milion de susţinători, să îl aducă la audieri?

Mie mi se pare o demonstraţie de forţă fără sens", a declarat Dan Şucu.

Potrivit unor surse citate de iamsport.ro, mai mulți susținători ai echipelor Rapid și Dinamo ar fi fost implicați în aceeași anchetă a DIICOT, având ca acuzație introducerea ilegală de materiale pirotehnice.

Autoritățile au emis un comunicat în care au precizat că în cadrul operațiunii au fost efectuate 19 percheziții domiciliare și 28 de mandate de aducere, pe teritoriul municipiului București și în județele Ilfov, Prahova și Iași. Cercetările sunt desfășurate sub aspectul presupusei constituirii a unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere și tulburare a ordinii publice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și al echipelor de intervenție din cadrul Jandarmeriei Române.

Este important de menționat că percheziția domiciliară reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, având drept scop strângerea de probe necesare soluționării cauzei, fără a înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

Poliția Română a publicat primele imagini din timpul descinderilor. În casele ultrașilor au fost găsit mai multe materiale pirotehnice, torțe și petarde. Dar și un întreg arsenal: arme de foc, puști și pistoale.

Autoritățile au emis un comunicat prin care au dat detalii despre dosarul în care este implicat și Daniel Niculae.

„Astăzi, 14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 28 de mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzute de articolul 37 lit. a din Legea 126/1995.

Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere si tulburarea ordinii și liniștii publice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”. 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri