Jurnalul.ro Auto De ce este util să montezi un cârlig de remorcare pe mașina ta 

De ce este util să montezi un cârlig de remorcare pe mașina ta 

Cârligul de remorcare reprezintă un element esențial pentru orice vehicul. Instalarea acestuia poate extinde considerabil gama de activități pe care le poți desfășura cu mașina ta. Prin montarea unui cârlig de remorcare, ai posibilitatea să atașezi o varietate de echipamente suplimentare, precum remorci pentru transport, rulote pentru aventurile tale, suporturi pentru biciclete, ambarcațiuni sau chiar cutii de portbagaj cu fixare pe cârlig. Din aceste motive, ideea de a monta un cârlig de remorcare pe mașina ta este una deosebit de utilă, dar este esențial să investești într-un cârlig de înaltă calitate. Iată la ce poți folosi cârligul auto:

1.Poți tracta o rulotă

Unul dintre cele mai atractive aspecte ale unui cârlig de remorcare este capacitatea sa de a permite tractarea unei rulote. Imaginează-ți posibilitatea de a avea cazare gratuită oriunde mergi în vacanță.

Dacă îți cumperi rulotă, poți beneficia de toate facilitățile de acasă, cum ar fi aerul condiționat, încălzirea, dușul, frigiderul și un loc de luat masa, fără a plăti chirie sau taxe de întreținere.

Aceasta îți oferă libertatea de a vă deplasa și de a vă bucura de confortul unei locuințe mobile, iar în Europa există numeroase locuri amenajate special pentru turiștii care preferă acest tip de vacanță. Pentru a tracta o rulotă cu o greutate de până la 750 de kilograme, ai nevoie doar de un permis de conducere categoria B.

2.Poți transporta obiecte de dimensiuni mari

Un cârlig de remorcare îți permite să transporți cu ușurință diverse vehicule și echipamente, precum o barcă motorizată, un ATV, un motor de enduro sau alte obiecte care îți mențin ridicat nivelul de adrenalină în timpul concediilor.

Datorită dimensiunilor acestor obiecte, transportul lor este posibil doar cu ajutorul unei remorci pentru autoturisme, iar cârligul de remorcare devine esențial, în acest context. De asemenea, cârligul poate fi folosit în cazul în care ești în proces de mutare sau în orice altă situație în care trebuie să transporți lucruri voluminoase.

3.Poți atașa un suport pentru biciclete

Dacă ești un pasionat al drumețiilor pe munte și nu poți renunța la bicicletă, atunci când pleci în vacanță, un suport pentru biciclete montat pe cârligul de remorcare îți poate fi de mare ajutor. Acesta îți permite să transporți până la patru biciclete, cu o greutate totală de până la 60 de kilograme.

Pentru comoditate, poți opta pentru un suport de biciclete rabatabil, care îți permite să ai acces ușor la portbagaj, în timpul călătoriei. De asemenea, poți adăuga un suport pentru numărul de înmatriculare, prevăzut cu iluminare și semnalizare, pentru a asigura vizibilitatea numărului de înmatriculare al mașinii.

4.Vei diminua pagubele produse de accidente minore

Aglomerația și tensiunea din trafic pot duce la accidente minore. În acest caz, un cârlig de remorcare poate oferi o protecție suplimentară pentru mașina ta, acționând ca un scut între vehiculul tău și cel care se apropie din spate.

Acest lucru poate preveni daunele la bara din față sau din spate a mașinii, în cazul unei coliziuni minore sau al unei parcări aproape de o bordură înaltă.

5.Poți tracta o mașină

Nu în ultimul rând, cârligul de remorcare poate fi util atunci când este nevoie să sari în ajutorul unui prieten care a rămas în pană. Poți să-l tractezi până la cel mai apropiat service auto, economisind costurile unei platforme de tractare.

Un cârlig de remorcare este un accesoriu versatil pentru mașina ta, oferind o gamă largă de avantaje în diverse situații. De la vacanțele cu rulota și transportul de echipamente sportive până la evitarea accidentelor minore și ajutorul prietenilor în nevoie, acest accesoriu poate face viața pe șosea mai ușoară și mai practică.

sursa foto: Shutterstock

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri