Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos De ce să eviți ceaiurile din fructe la plic. Alege opțiunile sănătoase pentru organism

De ce să eviți ceaiurile din fructe la plic. Alege opțiunile sănătoase pentru organism

de Redacția Jurnalul    |   

Ceaiurile de fructe la plic sunt disponibile în majoritatea magazinelor însă trebuie să cercetezi cu atenție eticheta ambalajului înainte de a le cumpăra.

Acestea pot să nu fie prea sănătoase chiar dacă au o aromă delicioasă. Este astfel imporant să te informezi ce ingrediente conțin, dacă sunt adăugate arome și coloranți artificiali. 
Multe ceaiuri la plic conțin doar urme de fructe sau extract de fructe, ceea ce înseamnă că beneficiile nutriționale sunt reduse.

De asemenea, pentru potențarea gustului sau aromei, producătorii pot adăuga arome artificiale, care conțin substanțe chimice. 

Ceaiurile la plic pot conține conservanți pentru a prelungi durata de viață a produsului. Conservanții și alți aditivi pot avea efecte negative asupra sănătății, mai ales dacă sunt consumați în cantități mari.

Unele ceaiuri din fructe la plic pot conține zahăr adăugat alț sau alți îndulcitori. 

Ceaiurile la plic pot folosi ingrediente de calitate inferioară comparativ cu ceaiurile vrac sau cele preparate acasă din fructe proaspete sau uscate. Acest lucru poate afecta atât gustul, cât și beneficiile pentru sănătate.

Procesul industrial prin care trec ceaiurile la plic poate duce la pierderea unor nutrienți. Uscarea și ambalarea în plicuri pot reduce conținutul de vitamine și antioxidanți din fructe.

Ceaiurile la plic sunt adesea făcute din particule foarte mici de frunze și fructe, ceea ce poate duce la o infuzie incompletă și la eliberarea insuficientă a compușilor beneficii în apă.

Alegeri sănătoase
Dacă vrei să consumi un ceai sănătos care să nu conțină diferite chimicale, trebuie să fii atent la mai multe aspecte. 

Ceaiuri vrac: Acestea conțin bucăți vizibile de fructe și alte ingrediente naturale.

Etichete: Citește etichetele pentru a evita ceaiurile care conțin arome artificiale, conservanți sau zahăr adăugat.

Ceai preparat acasă: Prepară-ți propriul ceai din fructe proaspete sau uscate pentru a controla ingredientele.

Infuzie: Urmează instrucțiuni de infuzare pentru a obține cele mai bune beneficii de la ceaiul tău, potrivit spynews.ro.
 

Subiecte în articol: ceai fructe ceai plic
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri