Aceștia sunt obținuți din amestecul făinii de grâu nedospit cu apă și ouă. Sunt rețete în care se adaugă și alte ingrediente, precum făina de soia sau de orez. Varianta clasică nu este atât de nocivă, însă că cei care se găsesc în comerț nu sunt atât de recomandați. Se prepară prin adăugarea de legume și carne.
Riscurile tăiețeilor chinezești asupra sănătății
Noodles sunt tăiețeii chinezești ș se găsesc peste tot, în restaurante, dar pot fi și gătiți acasă.
Consumul regulat al tăiețeilor chinezești a fost asociat cu creșterea riscului apariției bolilor de inimă, accidentelor vasculare cerebrale și diabetului. Experții susțin că acest lucru este valabil, în special, dacă noodles sunt consumați de două-trei ori pe săptămână.
În urma unei cercetări realizate de Universitatea Baylor, s-a constatat faptul că persoanele care mănâncă des noodles pot să aibă probleme de sănătate. Femeile sunt mai predispuse ca bărbații la aceste riscuri.
Ingredientele periculoase din noodles
Problemele pot să apară din cauza nivelul ridicat de sodiu, dar și pentru că tăieții chinezești conțin o cantitate mare de grăsimi saturate nesănătoase. În noodles se găsesc și conservanți.
Specialiștii recomandă astfel evitarea consumului de noodles și alegerea unor alimente sănătoase sau să fie pregătiți în casă după rețeta tradițională.
Pe lângă un conținut mare de sare, conservanți și grăsimi saturate nesănătoase, cele mai multe tipuri de noodles din comerț conțin și aditivi toxici.
Aditivii folosiți la obținerea tăiețeilor chinezești pot duce la creșterea riscurilor apariției celulelor canceroase și a unor tulburări de vedere, potrivit spynews.ro.