Jurnalul.ro Timp liber Hobby De ce să înveți să cânți la un instrument muzical?

De ce să înveți să cânți la un instrument muzical?

Îți place să asculți muzică și ai fost mereu fascinat de cei care compun sau care cântă într-o orchestră sau într-o trupă? Atunci totul este clar: muzica te interesează și te entuziasmează. Totuși, momentan ești doar spectator și nu protagonist! Ai dori să înveți să cânți și tu ca marii muzicieni? Poți face asta cu toată încrederea pentru că beneficiile sunt foarte multe. Le vom vedea în cele ce urmează. 

1) A cânta la un instrument te face mai interesant!

Cine nu a observat cât farmec are un chitarist într-o trupă rock? Deși poate părea un clișeu ușor, este bine cunoscut faptul că chitaristul care își distrează publicul la o petrecere pe plajă sau într-un club va fi, fără îndoială, în centrul atenției pentru cei mai mulți. De fapt, a ști să cânți la un instrument îți permite să le arăți celorlalți latura ta artistică, o calitate fără îndoială intrigantă care stârnește multă curiozitate. De asemenea, nu trebuie neapărat să fii la fel de virtuos că Brian May, deși poți să fii dacă studiezi mult. Va fi suficient să înveți să cânți bine câteva acorduri, pentru a interpreta zeci de cântece și a cânta împreună cu cei care stau în jurul tău.

 

2) A cânta la un instrument muzical poate fi o carieră

Fie că decizi să cânți la un instrument într-o orchestră simfonică (de obicei instrumente cu corzi, de suflat și percuție) sau dacă visezi să faci parte dintr-o trupă (clape, chitară, bas și percuție), există oportunități de a câștiga niște bani! Posibilitatea de a transforma pasiunea muzicală într-un loc de muncă este mult mai accesibilă decât alte activități, precum sportul sau arta, deoarece talentul superlativ nu este necesar pentru a cânta. Așadar, dacă ești în căutarea unui hobby care să-ți ofere într-o zi satisfacție chiar și din punct de vedere economic, apucă-te de treabă! De asemena, investește într-un instrument bun, de pe www.muzicale.ro.Talentul și munca fără un instrument bun, se vor irosi. 

 

3) Este o metodă de relaxare extraordinară

Ai luat o notă proastă? Te-ai certat cu șeful tău la serviciu sau pur și simplu ai avut o zi proastă? Ei bine, a putea să iei o chitară electrică și să te dezlănțui cântând o piesă pe care o adori. Poți cânta o piesă rock sau funk, care îți va aduce și o doză suplimentară de adrenalină. Sau, dacă nu ești un fan al rock-ului și nu-ți place să spargi timpanele vecinului tău, mângâie clapele pianului în timp ce cânți Beethoven sau Chopin s-ar putea dovedi a fi o modalitate excelentă de a te relaxa și de a-ți exprima pe deplin emoțiile. Muzica a fost creată pentru asta!

 

4) Vei fi mai educat

Cel puțin o dată în viață te-ai întrebat: „Cine știe cine cântă acea melodie?” . Sau ești curios să știi cine a fost cel mai mare compozitor al tuturor timpurilor. Este mai probabil ca un muzician să găsească răspunsurile la aceste întrebări față de cineva care nu cunoaște un instrument. Nu înseamnă că ești ignorant în acest subiect, însă oricât de multă muzică poți asculta, este imposibil să fii un expert în toate genurile muzicale existente. Însă, învățând un instrument vei avea de-a face cu multe genuri și partituri scrise de cei mai marii muzicienii ai lumii. Astfel îți vei mări cultura muzicală. Această nevoie caracterizează orice artist la toate nivelurile: de la începători dornici să descopere melodii „simple” pentru a începe să cânte până la artiști mai experimentați care caută noi provocări muzicale pentru a-și perfecționa și mai mult tehnica.

 

5) Nu există limite

După cum am menționat deja, când cânți la un instrument este posibil să obții o mare satisfacție personală la orice nivel: de la începător care cântă în fața familiei și prietenilor săi până la cei cărora le place să cânte pe stradă, să-și înfrunte temerile și să experimenteze emoțiile, până la cel mai îndrăzneț vis, adică să poți cânta pe scenă în fața unui public real. Evident, ca pentru toate activitățile, nu există rezultate fără muncă, dar cerințele și mai fundamentale ale studierii notelor sunt cu siguranță curajul și un vârf de nebunie, esențiale pentru a te urni din loc și a-ți elibera spiritul artistic.

 

6) A cânta la un instrument te face inteligent

Potrivit unor cercetări, atât ascultarea muzicii, cât și redarea acesteia activează rețelele de neuroni din creierul nostru. De fapt, citirea unei partituri și interpretarea melodiei acesteia implică dezvoltarea abilităților de citire și memorie, precum și concentrare. Muzica este un adevărat teren de antrenament al minții. Astfel vei experimenta o creștere a abilităților intelectuale.

 

7) Muzica este viața

Marii artiști care au scris istorie cu cântecele lor, precum și au creat o imagine muzicală legendară. Gândește-te la Beatles, Michael Jackson, Freddie Mercury sau Metallica. Muzica nu este doar o pasiune, un hobby sau o meserie: pentru mulți artiști reprezintă înainte de toate o modalitate extraordinară de a se raporta la ceilalți și de a se exprima. Indiferent dacă cânți într-o orchestră sau într-o trupă, nu va trece mult până când vei găsi pe cineva cu care să împărtășești această pasiune incredibilă. 

 

După cum vezi, există o mulțime de argumente care te pot împinge să studiezi un instrument. Există zeci de instrumente interesante. Vezi care dintre ele te fascinează. Mergi apoi la cursuri și, dacă vezi că ești făcut pentru așa ceva, achiziționează un instrument de calitate, care să te însoțească ani și ani de zile. Nu se știe niciodată dacă în interiorul tău zace un adevărat Paganini sau un nou Elton John.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri