Nu încărca invitațiile
Poate părea de la sine înțeles însă atunci când oamenii includ foarte multe informații pe invitații, acestea devin mult prea încărcate. Prea multe detalii vor fi citite cu dificultate și, în plus, invitațiile își vor pierde din eleganță. Încearcă să te concentrezi pe aspectele esențiale: data și ora evenimentului, locația, data până la care se poate confirma prezența și, opțional, dress code-ul. La final, nu sări peste completare date plic; doar astfel, invitațiile vor ajunge la persoanele dorite.
La fel de mult contează culorile și modelele de pe invitație. Acestea ar trebui să completeze textul, iar invitații tăi să poată citi cu ușurință informațiile legate de nuntă. Dacă există prea multe imagini, culori și alte elemente decorative, lizibilitatea va avea de suferit. Evită cerneala deschisă la culoare pe fundal alb sau nuanțe de maro, bleumarin sau verde închis, pe fundal negru. De asemenea, galbenul și nuanțele pastelate se citesc greu, dacă nu sunt folosite alături de un fundal în contrast. Totodată, gândește-te bine înainte de a alege fonturi dificil de citit, chiar dacă sunt estetice.
Comandă invitațiile de nuntă din timp
Acest lucru depinde de data nunții însă o regulă generală spune că ar trebui să comanzi invitațiile cu aproximativ 4-9 luni înainte de eveniment. De ce un interval atât de mare? Deoarece, pot apărea tot felul de întârzieri, greșeli ortografice, decalarea livrării plicurilor sau schimbarea locației, deci și a invitațiilor, iar dacă ai câteva sute de invitați lucrurile se complică. Din acest motiv, realizarea din timp a invitațiilor te scutește de un stres inutil.
Alege stilul invitațiilor
De stilul nunții depinde și designul invitațiilor. Organizezi un eveniment elegant și formal sau poate dorești o petrecere nonconformistă, vintage, boho, futuristă etc. Odată ce ai stabilit locația și tema nunții vei putea alege mai ușor și stilul invitațiilor. Este indicat ca acestea să urmeze aceeași linie estetică precum restul elementelor de decor din cadrul nunții.
Alege cu grijă data confirmării
În mod tradițional, data limită pentru confirmare se trece în partea de jos a invitației, uneori în partea dreaptă. Nu stabili această dată mai devreme de 3-4 săptămâni după ce musafirii tăi primesc plicul. Astfel, te vei asigura că acoperi eventualele întârzieri poștale. Odată ce ai numărul total de participanți, vei putea încheia contracte pentru sală și catering.
Comandă câteva invitații în plus
Poate fi costisitor să comanzi ulterior alte invitații. Comandă suficiente invitații pentru musafirii tăi, plus încă 20%, pentru situațiile în care trebuie să retrimiți câteva plicuri, mama îți cere câteva invitații pentru rudele îndepărtate sau apar noi posibili oaspeți.
Scrie de mână adresele
Dacă vrei să dai o notă personală invitațiilor, este recomandat să scrii de mână adresele destinatarilor. Astfel, invitații tăi vor ști cât de importanți sunt pentru tine. Dacă ai un scris mai puțin citeț, poți solicita ajutorul unui caligraf. Deși, în teorie, poți folosi etichete printate cu adresele, scrisul de mână este preferabil, pentru că oferă eleganță și o notă de intimitate.
Verifică corectitudinea informațiilor
Înainte de a tipări toate invitațiile, firma care le execută îți va trimite un model, pe email sau pe suport fizic. Citește cu grijă pentru a te asigura că nu există greșeli de scriere, că nu ai trecut o adresă sau o dată greșită. Poți ruga și un prieten apropiat să verifice, pentru a evita greșelile care este posibil să-ți fi scăpat.
Invitațiile de nuntă reprezintă cartea de vizită a marelui eveniment. Organizează-te din timp și acordă atenție detaliilor și informațiilor importante. Petrecere frumoasă!
Sursa foto: Shutterstock