Jurnalul.ro Ştiri Externe China, grav afectată de pandemia de COVID-19. Circa 13.000 de bolnavi au murit într-o săptămână

China, grav afectată de pandemia de COVID-19. Circa 13.000 de bolnavi au murit într-o săptămână

de Redacția Jurnalul    |   

Circa 13.000 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 au murit în China, în perioada 13-19 ianuarie 2023.

Până la  12 ianuarie 2023 au fost înregistrate 60.000 de decese la  pacienții cu COVID-19.

Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) din China a anunțat, sâmbătă, că 681 de pacienți spitalizați au murit din cauza insuficienței respiratorii cauzate de infecția cu coronavirus și 11.977 au murit din cauza altor boli combinate cu o infecție în perioada respectivă, relatează AFP.

Cifrele nu îi includ pe cei care au murit din cauza virusului la acasă.

Airfinity, o firmă independentă de prognoză, a estimat că decesele zilnice cauzate de Covid în China vor atinge un vârf de aproximativ 36.000 în timpul vacanței de Anul Nou Lunar. Firma a estimat, de asemenea, că peste 600.000 de persoane au murit din cauza acestei boli de când China a renunțat la politica zero Covid, în decembrie.

Zeci de milioane de oameni au călătorit în ultimele zile în întreaga țară pentru reuniunile mult așteptate cu familiile pentru a marca cea mai mare sărbătoare din calendarul lunar, care a căzut duminică, ceea ce duce la temeri privind noi focare de epidemii.

Wu Zunyou, epidemiolog șef al Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, a declarat că țara nu va avea parte de un al doilea val de infecții în următoarele două-trei luni, deoarece aproape 80% din populație a fost deja infectată cu virusul.

Autoritățile de transport din China au estimat că peste două miliarde de călătorii vor fi efectuate în această lună și până în februarie.

Subiecte în articol: COVID decese China
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri