Astfel, balanţa bunurilor a consemnat la finele lunii octombrie un deficit de 26,8 miliarde euro.
În acelaşi timp, excedentul balanţei serviciilor a crescut cu 2,3 miliarde euro, la 9,8 miliarde euro, după ce sectorul transporturilor a raportat un excedent de 4,4 miliarde euro, similar cu cel din sectorul de servicii de telecomunicaţii, informatice şi informaţionale.
Sectorul călătoriilor rămâne însă pe minus, cu un deficit de 2,6 miliarde euro, dublu faţă de ianuarie-octombrie 2021.
Balanţa veniturilor primare, care includ venituri din muncă, venituri din investiţii în active financiare (investiţii directe, de portofoliu şi alte investiţii), impozite, subvenţii, a înregistrat un deficit mai mare cu 3,66 miliarde euro, de 7,6 miliarde euro.
Balanţa veniturilor secundare, care includ transferuri curente private şi transferuri ale administraţiei publice, a înregistrat un excedent mai mare cu 664 milioane euro, respectiv de 1,5 miliarde euro.
Investiţiile străine directe au însumat 9,39 miliarde euro (comparativ cu 7,79 miliarde euro în perioada ianuarie - octombrie 2021), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 6,61 miliarde euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 2,78 miliarde euro.
(sursa: Mediafax)