Jurnalul.ro Ştiri Justitie Delapidare la Teatrul Bulandra. Planul prin care contabila șefă a furat 4 milioane de lei

Delapidare la Teatrul Bulandra. Planul prin care contabila șefă a furat 4 milioane de lei

de Redacția Jurnalul    |   

Contabila șefă de la Teatrul Bulandra este suspectă pentru delapidarea a 4 milioane de lei. Anchetatorii cred că aceasta a conceput un plan în care introducea persoane fictive pe ștatul de plată.

Operațiunea s-a desfășurat în perioada 2018 - 2019 dar investigația oficială a început abia în 2024. Contabila șefă a avut și doi complici, casiera teatrului și o prietenă. 

Cum a acționat contabila șefă a Teatrului Bulandra

Ea a făcut astfel 160 de plăţi fictive către 33 de presupuși colaboratori ai teatrului. Banii au reprerzentat plăți pentru drepturi de autor, însă acestea se realizau doar pe hârtie. În realitate, circa 4 milioane de lei au intrat în buzunarele celor trei femei. Suma reprezintă circa un sfert din banii de salarii pe care i-a plătit teatrul Bulandra în perioada respectivă.

Poliţiştii spun că, în unele cazuri, contabila-şefă scria contracte pentru colaboratori reali ai teatrului dar îşi oprea o parte din banii pentru ei. 

"Cercetările sunt continuate în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave", declară Crina Eșanu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei. 

Contabila-şefă şi casiera, anchetate de poliţişti, au demisionat de la teatrul Bulandra în 2019. Casiera a fost reţinută de anchetatori în urmă cu câteva ore, transmite observatornews.ro.

Subiecte în articol: teatrul bulandra delapidare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri