Dar Coana Leana a dat-o în bară şi în privința preparării acestei sănătoase proteine din cauza zgârceniei şi a ideilor ei înguste. Ceauşeasca a dat o tâmpenie de ordin specialiştilor să nu mai facă purificarea extractului de soia, ceea ce crea un risc în mâncare, şi asta ca să se ieftinească fabricarea plantei pentru industria alimentară. Numai că inginerii români s-au descurcat, au făcut doar 2-3 şarje cu soia nepurificată, apoi au preparat-o după rețeta sănătoasă, purificând-o. Când Ceauşeasca se ducea la ICECHIM, nu îşi îndeplinea misiunea de directoare a institutului de cercetări, ci clevetea cu secretara şi cu două amice despre flirturile celor însurați şi intrați în diverse amantlâcuri, punându-l pe ministrul Postelnicu să-i fileze şi să-i şantajeze. Mi-a povestit bucătarul din Primăverii că, de ziua Tovarăşului, acasă, Nicolae se ducea repede la culcare, sătul să mai audă certurile dintre Coana Leana şi Nicuşor.