Jurnalul.ro Ştiri Externe Dictatorul Maduro a ordonat blocarea accesului la platforma X în Venezuela

Dictatorul Maduro a ordonat blocarea accesului la platforma X în Venezuela

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele venezuelean Nicolás Maduro a blocat accesul la platforma X în întreaga țară. Decizia a fost luată în urma unei discuții în contradictoriu cu Elon Musk, proprietarul X. Accesul va fi blocat cel puțin 10 zile.

Președintele venezuelean, Nicolás Maduro, a semnat un decret prin care blochează accesul la platforma de socializare X, timp de 10 zile în urma unei discuții publice cu proprietarul Elon Musk, potrivit BBC.

Discuțiile au avut loc după ce Maduro a fost declarat câștigător al alegerilor prezidențiale disputate de luna trecută. Musk l-a descris pe liderul venezuelean drept un „dictator” și un „clovn”, în timp ce Maduro l-a acuzat pe dl Musk că a incitat la „ura, fascism și război civil”.

În ultimele săptămâni au avut loc proteste antiguvernamentale din cauza rezultatului alegerilor și sute de oameni au fost arestați de forțele de securitate din Venezuela.

Alegerile, desfășurate pe 28 iulie, au fost descrise drept „nedemocratice” de către observatorii independenți, iar opoziția a anunțat că are dovezi că liderul său, Edmundo González, a câștigat la o mare diferență.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri