În timpul dietei Copenhaga, se slăbește repede pentru că presupune consumul scăzut de grăsimi și carbohidrați și un aport caloric extrem de redus. Dieta elimină fructele, cartofii, pastele și cerealele, încurajând consumul moderat de ouă, carne macră, salată verde, pește și cafea. Dacă planul alimentar este urmat corespunzător, se pot pierde între 5 și 12 kg în 13 zile.
Avantaje și dezavantaje
Toate dietele hipocalorice au dezavantaje. Cel mai mare dezavantaj al acestei diete este că organsimul nu primește aportul necesar de nutrienți, ceea ce duce la problene de concentrare, slăbiciune și iritabilitate. Ceaiurile și cafeaua recomandate nu fac decât să acutizeze această problemă, în consecință, dieta nu este recomandată celor implicați în activități intelectuale.
Nu trebuie adoptată nici de persoanele bolnave sau convalescente, pentru că slăbește sistemul imunitar. Regimurile hipocalorice duc adesea și la boli de rinichi și ale tractului digestiv.
Pe de altă parte, în ciuda dezavantajelor meționate, dieta Copenhaga este excelentă pentru că rezultatele sunt foarte vizibile într-un timp scurt. În plus, kilogramele pierdute nu revin, deci nu se pune problema efectului „yo-yo”. Un alt beneficiu este că la finalul celor 13 zile metabolismul va fi mai rapid și vestea bună pentru doamne și domnișoare, vor scăpa de celulită.
Regulile pe care trebuie să le urmați:
1. Dieta durează 13 zile
2. Trebuie să mâncați de trei ori pe zi, în fiecare zi la aceleași ore: micul dejun trebuie servit până la ora 9 am, prânzul între 12 și 2 pm, și cina între 5 pm și 6 pm.
3. Este extrem de important să mâncați numai alimentele enumerate în meniu și să nu le înlocuiți sub nicio formă.
4. Beți cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi.
5. Nu folosiți sare sau alte condimente.
6. Nu beți alcool, nu mâncați dulciuri sau alte snack-uri.
7. Alimentele prăjite sunt strict interzise.
8. Dacă faceți o greșeală după 6 zile de dietă, renunțați imediat la ea. O veți putea reîncepe după trei luni. În caz contrar, nu veți obține rezultate pe care le doriți.
9. Puteți schimba ordinea meselor (între prânz și cină), dar niciodată ordinea zilelor.
10. Puteți lua un complex de vitamine și minerale pentru a preveni carențele.
11. Dacă duceți dieta la bun sfârșit cu succes, o puteți repeta după 2 ani.
12. După ce ați încheiat dieta, creșteți gradual numărul de calorii consumate.
Ziua 1
Mic dejun: o ceașcă cu cafea și o linguriță cu zahăr
Prânz: 2 ouă fierte tari, 400g spanac fiert și o roșie
Cină: 200g carne de vită, 150g salată verde cu suc de lămâie și ulei de măsline
Ziua 2
Mic dejun: o ceașcă cu cafea și o linguriță cu zahăr
Prânz: 250g jambon și un pahar de iaurt
Cină: 200g carne de vită, 150g salată verde cu suc de lămâie și ulei de măsline
Ziua 3
Mic dejun: o ceașcă cu cafea și o linguriță cu zahăr și o felie de pâine toast
Prânz: 2 ouă fierte tari, 100g jambon fără grăsimi și 150g de salată verde
Cină: 1 roșie, țelină fiartă și un fruct (măr, portocală sau pară)
Ziua 4
Mic dejun: o ceașcă cu cafea și o linguriță cu zahăr și o felie de pâine toast
Prânz: un pahar cu iaurt și 200 ml duc de portocale
Cină: 1 ou fiert tare, 1 morcov răzuit și 250 de grame de brânză (preferabil olandeză, Edam)
Ziua 5
Mic dejun: 1 morcov răzuit
Prânz: 200g pește fiert, cu o lingură de unt și suc de lămâie
Cină: 250g carne de vită și piure de țelină
Ziua 6
Mic dejun: o ceașcă cu cafea și o linguriță cu zahăr și o felie de pâine toast
Prânz: 2 ouă fierte tari și un morcov răzuit
Cină: 300g carne de pui, 150 de grame salată cu suc de lămâie și ulei de măsline
Ziua 7
Mic dejun: o ceașcă cu ceai fără zahăr
Prânz: apă
Cină: 200g carne de miel și un măr
Ziua 8
Mic dejun: o ceașcă cu cafea și o linguriță cu zahăr
Prânz: 2 ouă fierte tari, 400g de spanac fiert și o roșie
Cină: 200g carne de vită, 150g salată verde cu suc de lămâie și ulei de măsline
Ziua 9
Mic dejun: o ceașcă cu cafea și o linguriță cu zahăr
Prânz: 250g jambon și un pahar de iaurt natural
Cină: 250g carne de vită, 150g salată verde cu suc de lămâie și ulei de măsline
Ziua 10
Mic dejun: o ceașcă cu cafea și o linguriță cu zahăr și o felie de pâine toast
Prânz: 2 ouă fierte tari, 100 g jambon slab și salată verde
Cină: 1 roșie, țelină fiartă și un fruct (măr, portocală sau pară)
Ziua 11
Mic dejun: o ceașcă cu cafea și o linguriță cu zahăr și o felie de pâine toast
Prânz: un pahar cu iaurt și 200 ml duc de portocale
Cină: 1 ou fiert tare, 1 morcov răzuit și 250 de grame de brânză (preferabil olandeză, Edam)
Ziua 12
Mic dejun: 1 morcov răzuit
Prânz: 200g pește fiert, cu o lingură de unt și suc de lămâie
Cină: 250g carne de vită macră și piure de țelină
Ziua 13
Mic dejun: o ceașcă cu cafea, o linguriță cu zahăr și o felie de pâine toast
Prânz: 2 ouă fierte tari și un morcov răzuit
Cină: nimic