Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Dificultățile muncii de acasă. Milioane de oameni demisionează din cauza burnout-ului

Dificultățile muncii de acasă. Milioane de oameni demisionează din cauza burnout-ului

Munca de acasă și hibridă au provocat creșterea productivității pe termen scurt la majoritatea companiilor din lume. Însă încrederea salariaților în angajatori a scăzut mai ales din cauza oboselii excesive, arată sondajul Future of Work and Skills, realizat de PwC.

Astfel, circa 60% din participanții la studiu spun că societatea în care lucrează a avut rezultate mai bune iar 4% cred că pereformanța a scăzut. Dar încrederea în angajatori a scăzut pentru 69% dintre respondenți. Din păcate, 74% spun că salariații nu-și pot gestiona eficient volumul de muncă și viața personală.

"Menţinerea şi chiar creşterea productivităţii angajaţilor de la apariţia pandemiei, în condiţiile muncii de la distanţă, a surprins pozitiv organizaţiile care aveau iniţial aşteptări pesimiste. Însă, pe măsură ce timpul a trecut, noul mod de lucru începe să arate şi neajunsurile. Dificultatea de a gestiona în paralel munca şi responsabilităţile familiale, de exemplu, lipsa interacţiunii faţă în faţă cu colegii, incertitudinea socială generată de pandemie sunt doar câţiva factori care explică valul de demisii la nivel global şi ataşamentul tot mai scăzut faţă de angajatori. Este încurajator faptul că, în sondajul actual, aproape 40% dintre lideri au spus că încrederea dintre angajaţi şi managerii lor direcţi este foarte importantă. Companiile trebuie să găsească un echilibru între modul de lucru şi sănătatea oamenilor având o abordare bazată pe date pentru a înţelege şi a preveni motivele care au diminuat capacitatea de retenţie a angajaţilor", spune  Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner PwC Romania.

Prin urmare, burnout-ul este considerat acum oficial ca o afecțiune gravă de către OMS. Tot mai mulți angajați demisionează. Circa 20 de milioane de oameni au plecat de la locurile de muncă în perioada aprilie-august 2021. Și Marea Britanie a raportat peste un milion de posturi vacante în august 2021. 

Doar 30% dintre manageri spun că este importantă identificarea competenţelor de care organizaţia va avea nevoie în viitor din cauza schimbărilor tehnologice şi 26% spun că pot face acest lucru în prezent.

Cercetarea a fost realizată în septembrie 2021 pe 4.000 de directori generali şi de resurse umane din 28 de industrii şi 26 de state.
 

Subiecte în articol: munca de acasa munca la distanta burnout
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri