Jurnalul.ro Ştiri Social Directorul Termoenergetica face preczări despre situația financiară a companiei

Directorul Termoenergetica face preczări despre situația financiară a companiei

Situația financiară a companiei Termoenergetica este una foarte dificilă, iar demersurile întreprinse pentru recuperarea datoriilor de la municipalitate nu sunt atacuri politice, a declarat directorul companiei Claudiu Crețu.

”Situația financiară a companiei este una foarte dificilă. Compania are datorii de peste 500 de milioane de lei către furnizori și în același timp are de încasat peste 500 de milioane de lei de la Primăria Municipiul București. Nu este vorba de atacuri politice. Demersurile legale pe care Termoenergetică le face pentru recuperarea banilor nu au niciun substrat politic. Este momentul să scoatem sistemul de termoficare de sub discuțiile politice. Este momentul să înțelegem că acest sistem de termoficare - de fapt infrastructura energetică a orașului - este o infrastructură de mare importanță și trebuie tratată ca atare”, a spus acesta.

Directorul general CMTEB a explicat că în ultimii 10-15 ani sistemul de termoficare a a fost permanent subfinanțat și prin subfinanțare, alături de lipsa investițiilor și lipsa remunerației personalului, sistemul de termoficare a ajuns în cel de-al doisprezecelea ceas.

„Nu este cazul de atacuri politice, sunt demersuri legale care au fost inițiate încă de acum două luni. Demersuri pe care o companie le face pentru a recupera sumele necesare pentru a avea bani de salarii, investiții și reparații. Sistemul de termoficare este în al doisprezecelea ceas. Este nevoie de investiții, reparații și toate acestea se pot face doar cu o situație financiară serioasă. Acest lucru înseamnă să avem banii necesari pentru a putea face reparații, investiții și pentru a asigura salariile oamenilor. Mesajul pe care îl dăm este un mesaj de încredere pentru că acest sistem este unica soluție la nivel macro pentru orașul București, însă primul pas pentru a putea implementa aceste soluție este de a avea resursele financiare necesare", a mai completat Crețu.

Mediafax

Subiecte în articol: Termoenergetica
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri