Jurnalul.ro Ştiri Externe Dmitri Medvedev, inclus pe lista persoanelor date în urmărire de Ucraina

Dmitri Medvedev, inclus pe lista persoanelor date în urmărire de Ucraina

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a inclus pe fostul preşedinte rus, Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, pe lista persoanelor date în urmărire pentru incitare la încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei, relatează DPA şi Interfax-Ukraina.

Medvedev este acuzat de atentat la integritatea teritorială şi la suveranitatea Ucrainei. În temeiul articolului 110 (aliniatul 2) din Codul penal ucrainean, el riscă astfel o pedeapsă cu închisoarea de la cinci la 10 ani în calitate de funcţionar public.

Liderul de la Moscova, care în prezent este secretar adjunct al Consiliului Securităţii Naţionale, a anunţat duminică pe contul său de Telegram lansarea de lovituri de represalii din partea Rusiei ca răzbunare pentru explozia de pe podul Kerci, care leagă peninsula Crimeea - anexată de Moscova în 2014 - şi teritoriul rus.

Explozia a fost un atac terorist la care Rusia va răspunde "distrugând teroriştii", a scris el în postare. După atacurile masive cu rachete asupra Kievului şi a altor oraşe ucrainene luni, Medvedev a adăugat că acestea au fost doar începutul. Statul ucrainean în forma sa actuală este o ameninţare constantă pentru Rusia, de aceea regimul politic al Ucrainei trebuie să fie complet eliminat, mai susţine el, avertizând Kievul că episoade precum cele de astăzi "vor mai fi".

 

Subiecte în articol: Dmitri Medvedev urmărire
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri