Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA, obligată să soluționeze rapid un dosar care îl vizează pe Emilian Eva

DNA, obligată să soluționeze rapid un dosar care îl vizează pe Emilian Eva

de Ion Alexandru    |   

O nouă lovitură teribilă a fost primită de DNA din partea magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiţie. Judecătorii au obligat Structura Teritorială Iași a instituţiei conduse de Laura Codruța Kovesi să soluționeze, în termen de opt luni de zile, un dosar penal privind un denunț formulat împotirva fostului procuror DNA, Emilian Eva. Denunțul a fost înaintat de un fost primar de localitate chiar şefei DNA.

Denunțătorul se numește Ioan Leonte și a ocupat funcția de primar al comunei Gorban. Acesta a acționat, în data de 6 iulie 2017, în judecată Direcția Națională Anticorupție, contestând, la Înalta Curte de Casație și Justiție, durata procesului în care l-a acuzat pe fostul procuror DNA, Emilian Eva, de abuz în serviciu și cercetare abuzivă.

După doar trei termene de judecată, amânate, cel mai probabil, din pricina vacanței judecătorești, în data de 8 septembrie, Înalta Curte a decis să admită contestația fostului primar și, printr-o decizie definitivă, a stabilit un termen de opt luni în care procurorii DNA Iași să rezolve cauza privind Dosarul nr. 18/P/2017.

Încă din anul 2015, Ioan Leonte a înaintat o plângere Laurei Codruța Kovesi, în care îl acuză pe

 

Subiecte în articol: dna
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri