Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi morţi în naufragiul unui cargou în Marea Neagră

Doi morţi în naufragiul unui cargou în Marea Neagră

Cel puţin doi marinari s-au înecat miercuri în urma naufragiului în Marea Neagră al unei nave cargou cu echipaj format din marinari ruşi, ucraineni şi georgieni, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă. 

"Echipele de salvare au găsit corpurile a doi membri ai echipajului", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a filialei ministerului în Crimeea, Elizaveta Miroşnitcenko, care a precizat că operaţiunea de salvare continuă. 

O altă persoană, de naţionalitate ucraineană, a fost găsită în stare de hipotermie şi a fost luată în grijă de către medici, a adăugat ministerul într-un comunicat. 

Ministerul nu a dat nicio informaţie cu privire la soarta altor nouă marinari ai echipajului care număra doisprezece membri în total. 

Echipajul era format din nouă ucraineni, doi ruşi şi un georgian, a precizat Comitetul de anchetă rus într-un comunicat. Naţionalitatea marinarilor decedaţi nu a fost precizată. 

O anchetă a fost deschisă pentru a determina dacă naufragiul a fost provocat de încălcarea normelor de siguranţă. 

Nava, care naviga sub pavilion panamez, transporta cereale. Ea părăsise portul Azov din sudul Rusiei şi se îndrepta spre Turcia. Ea s-a scufundat în Strâmtoarea Kerci, ce separă Marea Azov şi Marea Neagră, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri