Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în Armata Română! Un militar erou a murit la numai 41 de ani. A participat la trei misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak

Doliu în Armata Română! Un militar erou a murit la numai 41 de ani. A participat la trei misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak

Doliu în Armata Română, după ce plutonierul major Leonard Ene, militar erou în cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte 'General Leonard Mociulschi', a murit la numai 41 de ani.

Participant la trei misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak, Leo, aşa cum era cunoscut el de camarazi şi elevii pe care i-a instruit, s-a stins fulgerător din viaţă.

Plutonierul major Leonard Ene şi-a început cariera militară în anul 2002, ca militar angajat pe bază de contract, iar ulterior, în urma absolvirii cursului de formare subofiţeri în activitate în anul 2003, a devenit subofiţer, potrivit Observator.

Astfel, plutonierul major Leonard Ene a participat la misiuni în Irak, în anul 2006 şi în Afganistan, în anii 2009 şi 2012.

"Extraordinar vânător de munte, foarte bun profesionist, un om de o bunătate proverbială, prietenos, sociabil, Leo era recunoscut și pentru o altă activitate a MApN la care participa an de an. Instructor în cadrul Taberei de vară pentru cercetași, organizată în fiecare an de MApN, Leo a instruit, dar a și fost un model pentru peste 200 de copii care l-au respectat, iubit și apreciat cu toții! Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se arată într-un comunicat al Brigăzii 9 Mecanizată 'Mărăşeşti'.

Subiecte în articol: Leonard Ene
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri