Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dragomir, şapte ani de închisoare pentru delapidare.  A dat bani de la LPF şi i-a luat înapoi cu sacoşa

Dragomir, şapte ani de închisoare pentru delapidare.  A dat bani de la LPF şi i-a luat înapoi cu sacoşa

de Dan Radu    |   

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost condamnat la şapte ani de închisoare, în primă instanţă, pentru delapidarea LPF şi spălare de bani. Printr-o figură birocratică, Dragomir ar fi luat un comision de 12 milioane de lei din drepturile de vânzare a meciurilor din prima ligă, plătind fictiv o firmă să vândă ceea ce se vânduse deja.

Tribunalul Bucureşti l-a găsit vinovat pe Dumitru Dragomir de evaziune fiscală şi delapidare în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I. Decizia nu este una definitivă, Dragomir anunţând deja că va face recurs. Pe lângă sentinţa de şapte ani de închisoare, acesta a mai fost pus să plătească despăgubiri de 1,3 milioane de lei în solidar cu alţi doi inculpaţi, precum şi la plata a peste 12,1 milioane de lei în solidar cu aceştia, dar şi cu LPF. Dumitru Dragomir este acuzat că în 2011 a determinat Adunarea Generală a LPF să aprobe încheierea unui contract cu firma SC Capital Propreties SRL. Compania era astfel mandatată să vândă în numele LPF drepturile de televizare a meciurilor din Liga I, deşi exista deja o înţelegere ca acestea să fie vândute firmei RCS-RDS. Pentru acest serviciu, Capital Properties a luat un comision de 12.102.648 de lei în trei tranşe, pe trei ani. Banii care au intrat în conturile firmei reprezentate de omul de afaceri Mihai Corbu au fost transferaţi, ulterior, în conturile unor societăţi-fantomă controlate de afaceriştii Tiberiu-Constantin Negoescu şi Cristian-Nicolae Păun. Banii au fost retraşi, ulterior, în numerar şi returnaţi "la sacoşă" către Dumitru Dragomir. Operaţiunile dintre LPF şi SC Capital Properties SRL ar fi continuat şi în 2013, arată procurorii. "În cursul anului 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al LPF, a înregistrat în documentele contabile ale Ligii, precum şi în declaraţii fiscale, operaţiuni fictive constând în achiziţii nereale de servicii în valoare de 3.250.800 lei de la SC Capital Properties SRL, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi cauzând un prejudiciu estimat bugetului de stat în cuantum total de 1.300.320 lei", arată anchetatorii. "Sunt total nevinovat. Vor să mă bage la puşcărie. Nu e definitivă decizia. O să văd motivaţia, avem dreptul la recurs. Asta e”, a declarat Dragomir la aflarea sentinţei. Fostul şef al LPF a mai fost condamnat, săptămâna trecută, şi în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, la trei ani cu suspendare.

Anchetele jurnalistice au arătat, în trecut, că RCS-RDS a sponsorizat salonul de evenimente deţinut de Dumitru Dragomir cu 1,7 milioane de euro, în 2009, în contextul negocierii vânzării drepturilor de televizare.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri