Jurnalul.ro Ştiri Justitie Peste un kilogram de droguri găsite în timpul unor percheziții, în Constanța

Peste un kilogram de droguri găsite în timpul unor percheziții, în Constanța

de Redacția Jurnalul    |   

Patru persoane au fost arestate preventiv, una a fost plasată în arest la domiciliu, iar alte două au fost arestate în lipsă, într-un dosar de trafic de droguri. În timpul perchezițiilor, polițiștii au descoperit peste un kilogram de droguri.

Polițiștii BCCO și procurorii DIICOT Constanța au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive și punerea la dispoziție, cu știință, a unei locuințe, pentru consumul ilicit de droguri.

În perioada iunie - octombrie 2023, 6 bănuiți ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori din municipiul Constanța, pentru sume între 200 și 1.500 de lei.

Totodată, în sarcina unuia dintre ei, s-a reținut și faptul că, împreună cu o femeie, cercetată în cauză, ar fi deținut, în vederea comercializării, aproximativ 1.150 de grame de substanță psihoactivă (2-MMC), cantitate descoperită și ridicată pe parcursul perchezițiilor domiciliare efectuate.

Totodată, același bănuit, în perioada octombrie - noiembrie 2023, ar fi pus la dispoziție apartamentul în care locuia, pentru consumul de droguri.

Procurorii DIICOT au dispus reținerea față de 5 persoane bănuite, iar joi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a 4 dintre cei reținuți și cu măsura arestului la domiciliu, față de a cincea persoană.

De asemenea, procurorii au solicitat arestarea preventivă în lipsă, a două persoane, care se sustrag urmăririi penale.

Judecătorul a admis propunerile formulate.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: droguri perchezitii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri